Τοπικά

ΕΠΑΛ ένα ζωντανό σχολείο

εγγραφές στα ΕΠΑΛ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Δεκέμβριος 2018

Το σχολικό έτος 2018-2019 το εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMPETENCES DEVELOPMENT PERSPECTIVE 4…

…(2018-1-EL01-KA116-047115) υπό την αιγίδα του ERASMUS PLUS, έχει 4 βασικές δράσεις.
Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στην Πόλη της Βαρκελώνης με φορέα υποδοχής την εταιρεία M&M Profuture Training, S.L. κατά το διάστημα 15 με 21 Δεκεμβρίου.
Στο διάστημα παραμονής, οι παρακάτω 4 εκπαιδευτικοί
1. Καράμπελας Παναγιώτης
2. Φλίγκος Δημήτριος
3. Λοτσάρη Αλεξάνδρα
4. Στασινοπουλου Χαρίκλεια

Πραγματοποίησαν Job Shadowing για καθηγητές, σε σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας. Οι επισκέψεις που πραγματοποιηθήκαν σε συνδυασμό με τα σεμινάρια, είχαν ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση των ενδοσχολικών συγκρούσεων και κρίσεων. Φαινόμενα που στα Σχολεία είναι ιδιαίτερα έντονα τα τελευταία χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί με τις εμπειρίες που απέκτησαν, θα τις διαχύσουν στην σχολική μονάδα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Έργο H2020: Open Schools for Open Societies (OSOS) (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία)

Θέμα: Συγχαρητήρια Επιστολή
Με την παρούσα επιστολή, η ομάδα έργου OSOS του ΙΕΠ σάς ευχαριστεί για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου σας στη Β΄ φάση ευρείας εφαρμογής του έργου H2020 «Open Schools for Open Societies – OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία) και σας συγχαίρει για την επιλογή σας.

Με αυτή την επιστολή το ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ, ως πάλι το μοναδικό ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, προκρίθηκε στην επόμενη φάση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Η2020.
Το πρόγραμμα αυτό έχει σχέση με την δημιουργία τεχνολογικών εφαρμογών και ιδεών που σκοπό έχουν να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία να λύσει με την βοήθεια της τεχνολογίας καίρια προβλήματα της καθημερινότητα της.
Η ομάδα εκπαιδευτικών, των τεχνικών ειδικοτήτων, με βάση την τεχνολογία STEM θα αναπτύξει εφαρμογή που θα χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες της περιοχής. Ο δήμος της Δυτικής Αχαΐας, ένας Δήμος με μεγάλο ποσοστό αγροτικών περιοχών και καλλιεργειών, θα επωφεληθεί με εφαρμογή πρόβλεψης του καιρού, ανά περιοχή και ανά καλλιέργεια

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Οι δύο πρώτες μακροχρόνιες τοποθετήσεις αποφοίτων, σε εταιρίες του Εξωτερικού είναι γεγονός. Δυο απόφοιτοι , του τομέα Γεωπονίας και της Ειδικότητας Φυτικής Παραγωγής, για διάστημα 3 μηνών θα βρεθούν στην Κύπρο υπό τα πλαίσια του Erasmus Pro.

To ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ, πιστό στον προγραμματισμό του σχεδιάζει τα επόμενα προγράμματα μακροχρόνιων τοποθετήσεων σε εταιρίες του εξωτερικού. Ο προγραμματισμός είναι την επόμενη χρονιά να τοποθετήσει 4 με 6 αποφοίτους. Έτσι ανοίγει τον δρόμο για να την επαγγελματική κατάρτιση και την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών του.