Τοπικά

Στο Ισραήλ με την αποστολή της Eurobank η ερευνητική ομάδα του Σταύρου Τούμπουλη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Το egg, o incubator για Startups της Eurobank, διοργανώνει τη πρώτη αποστολή του 2019 στο Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα εταιρειών του προγράμματος.

Η αποστολή πέταξε σήμερα για Ισραήλ όπου θα βρίσκεται μέχρι και της 24 Ιανουαρίου και εντάσσεται στο πρόγραμμα εξωστρέφειας που υλοποιεί το egg – enter•grow•go τα τελευταία χρόνια, έχοντας δώσει την ευκαιρία σε 52 νέες εταιρείες να δικτυωθούν στο εξωτερικό με αποστολές σε Ευρώπη, Η.Π.Α., Καναδά και Μ. Ανατολή και να αξιοποιήσουν πολύτιμη τεχνογνωσία.

Η επικείμενη αποστολή στο Ισραήλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum του Ισραήλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές επισκέψεις, συναντήσεις και workshops σε Τελ Αβίβ, Χάιφα και Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης στο φημισμένο πολυτεχνείο Technion.

Στην αποστολή επιλέχθηκε και η εταιρεία βιοτεχνολογίας 2bullMeDiTherapy του Αχαγιώτη Σταύρου Τούμπουλη. Ο αδελφός του Σταύρου , ο γνωστός καρδιοχειρουργός Ιωάννης Τούμπουλης και ο επίσης Αχαγιώτης χημικός μηχανικός Δημήτρης Κάνιστρας , πλαισιώνουν την ερευνητική ομάδα.

Σκοπός της εταιρείας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων. Πρώτος στόχος της είναι η δημιουργία διαγνωστικού τεστ αίματος για την ανίχνευση και τη σταδιοποίηση του ανευρύσματος κοιλιακής και θωρακικής αορτής, κάτι που αποτελεί καινοτομία στο χώρο της υγείας και έφτασε στην τελική διαδικασία έγκρισης μετά από χρόνια έρευνας.

Για την σημαντική αυτή ανακάλυψη είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό ο Σταύρος Τούμπουλης στην εκπομπή Βιογραφίες