Τοπικά

Στο “πόδι” πάλι οι κάτοικοι για το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας- Ζητούν απαντήσεις από το Δήμο Πατρέων

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Λήγει και η τελευταία ανανέωση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, στον οποίο η δημοτική Αρχή της Πάτρας μπορεί να έχει δρομολογήσει έργα για να παρατείνει τη «ζωή» του, ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής επανέρχονται στο θέμα ζητώντας απαντήσεις.

Μετά από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν οι έξι σύλλογοι της περιοχής (Άνω Συχαινών, Αμπελοκήπων, Βούντενης, Αγνάντι, Μπάλα, Ανθούπολης) εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας:

«Ολοι  γνωρίζουν ότι ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχει υπερκορεσθεί εδώ και πολλά χρόνια, και ότι γίνεται μέσα στο χώρο είναι παράνομο, γιατί δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι. Το 2016 η δημοτική Αρχή έκανε παρανόμως ανανέωση αδείας της Ξερόλακκας για τρία χρόνια που σημαίνει ότι η λήγει η άδεια και οι περιβαλλοντικοί όροι. Ζητάμε δημόσια ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή:

α) αν υπάρχει ανανέωση άδειας λειτουργίας;

β) αν υπάρχει άδεια λειτουργίας του νέου κυττάρου;

γ) γιατί ακόμη δεν έχει γίνει καύση βιοαερίου

δ) ο αγωγός λυμάτων που μεταφέρει τα λύματα στον Βιολογικό καθαρισμό έχει μικρή διάμετρο και δεν μπορεί να πάρει τον όγκο όλων των λυμάτων με αποτέλεσμα να πέφτουν στον χείμαρρο Καραβά και υπάρχει μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα

ε) ζητάμε άμεση δημοπράτηση του εργοστασίου και χρονοδιαγράμματα κατασκευής του εργοστασίου».