Τοπικά

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν σήμερα εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων διαμαρτυρόμενοι για τις διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση «περίπου 300 οικογένειες στην πόλη ζουν χωρίς ρεύμα, ενώ 1500 ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος έχουν σταλεί και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το 2018 να υπάρχουν παιδιά, λαϊκές οικογένειες, υπερήλικες χωρίς ρεύμα. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή. Η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια  η περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και η αύξηση της  ανεργίας  που μαστίζει τους εργαζόμενους, έχουν ως αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ».

Οι φορείς διεκδικούν επανασύνδεση όλων τον κομμένων ρευμάτων σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους, καμία διακοπή ρεύματος, άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή, μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, και διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

Να σημειωθεί, πως στην κινητοποίηση συμμετέχουν η δημοτική Αρχή της Πάτρας, αλλά και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέροντας πως «γυρίζουμε την πλάτη στην ηττοπάθεια και σε αυτούς που θέλουν να υποτάξουμε τις δικές μας ανάγκες στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στα κέρδη τους.

Δεν θα ζούμε με κεριά το 2018!».