Τοπικά

Καταδικάστηκαν οι Πακιστανοί που απήγαγαν και σκότωσαν ομοεθνή τους στη Λακκόπετρα

Θύμα απαγωγής
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Απήγαγαν 21χρονο ομοεθνή τους, ζητούσαν λύτρα από τον πατέρα του προσποιούμενοι ότι βρισκόταν στη ζωή, αλλά τελικά βρέθηκε νεκρός σε αρδευτικό κανάλι, στη Λακκόπετρα Αχαΐας.

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2017 αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου.

Το εδώλιο μοιράστηκαν πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της απαγωγής και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή καθείρξεως 22 ετών και οι άλλοι δύο έπεσαν πιο «μαλακά» (κάτω των 20 ετών) και πήραν και οι πέντε το δρόμο για τη φυλακή προκειμένου να εκτίσουν την ποινή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ίχνη του 21χρονου αλλοδαπού είχαν χαθεί από τις 6 Ιουλίου 2017. Την εξαφάνισή του είχαν δηλώσει εξ αρχής στις αρχές ομοεθνείς του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 21χρονος είχε πέσει θύμα απαγωγής και οι δράστες είχαν απαιτήσει από την οικογένεια του θύματος λύτρα προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Να σημειωθεί τέλος ότι αίσθηση προκάλεσε το στοιχείο που είχε δει το φως της δημοσιότητας κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης ότι οι δράστες είχαν διαπράξει την ανθρωποκτονία, στις αρχές Ιουλίου, αμέσως μετά την απαγωγή του θύματος, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων μιμούνταν τη φωνή του 21χρονου σε συνομιλίες που είχαν οι συλληφθέντες, με τον πατέρα του θύματος στο Πακιστάν, προκειμένου να τον πείσουν ότι είναι ζωντανός.