Τοπικά

Να αρθεί μια ακόμα αδικία – Επιστολή Μαρλαφέκα σε Πιτσιόρλα για τον Αναπτυξιακό

Επιμελητηριακές Εκλογές
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ικανοποίηση προκάλεσε η τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε για την παράταση των επενδυτικών σχεδίων των αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας σε επιστολή του προς τον αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

Όμως, ο κ. Μαρλαφέκας ζητά να διορθωθεί μια αδικία που προκύπτει από τον τρόπο κάλυψης των ιδίων κεφαλαίων και στους δύο αναπτυξιακούς νόμους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που εστάλη στον κ. Πιτσιόρλα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου έχει ως εξής: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση του Φορέα μας, σχετικά με την τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε για την παράταση των επενδυτικών σχεδίων των αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011. Σύμφωνα με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, η απόφασή σας θα δώσει πραγματική ανάσα παρέχοντας την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια επιχειρήσεις που έχουν σαν σχεδίασμά την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να διορθωθεί μια αδικία που προκύπτει από τον τρόπο κάλυψης των ιδίων κεφαλαίων και στους δύο αναπτυξιακούς νόμους 3299/2004 και 3908/2011 σε σχέση με ότι ισχύει στον νόμο 4399/2016. Κατόπιν αυτού αϊτούμαστε να ισχύσει και στα επενδυτικά σχέδια των δύο ως άνω παλαιότερων νόμων αυτό που ισχύει στο άρθρο 5 του ν. 4399/2016, όπως περιγράφεται, δηλαδή «η συμμετοχή του Φορέα στο κόστος του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να γίνει είτε μέσω των ιδίων κεφαλαίων είτε με εξωτερική χρηματοδότηση, με την προϋπόθεση ότι το 25% του συνολικού επενδυτικού κόστους δεν περιέχει καμία κρατική ενίσχυση, δημόσια στήριξη η παροχή».

Η απόφασή σας αυτή θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις αυτές που έχουν καθυστερήσει σημαντικά την υλοποίηση και ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων, το οποίο κυρίως οφείλεται στην έλλειψη της ρευστότητας συνολικά της οικονομίας και κατ’ επέκταση στις επιχειρήσεις».