Τοπικά

Η Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών για την επιχορήγηση της ΔΕΥΑ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή, τις ανακοινώσεις και στάσεις της θεσμικής και εξωθεσμικής αντιπολίτευσης, για τη χρηματοδότηση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας από το υπουργείο Εσωτερικών, με το ποσό των 2.352.746,59 ευρώ, για  εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, το οποίο αφορά σε χρέη της ΔΕΥΑ ΔΥΜΑΙΩΝ, είναι απαραίτητο να σημειωθούν τα παρακάτω:

– Η δημοτική παράταξη “ΑΚΙΔΑ” και ο επικεφαλής της κ. Παναγιώτης Κουνάβης, σαν να μην έμαθε τίποτα από την απόρριψη της προσφυγής του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (11-09-2018), δεν μπορεί φαίνεται να χωνέψει την επιτυχή έκβαση της πρωτοβουλίας που έφερε εις πέρας η δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, οι καταναλωτές δημότες της ΔΕΥΑΔ, θα τον θυμούνται ως έναν από τους δημοτικούς συμβούλους που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ακυρώσουν την οικονομική εξυγίανση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης.

Μαζί του και ο κ. Διονύσης Γκοτσούλιας, ο οποίος αποχώρησε και από το Δημοτικό Συμβούλιο, μη συζητώντας καν το θέμα, ενώ ο σύμβουλός του κ. Ηλίας Καμπέρος έμεινε , αλλά για να το καταψηφίσει επί της ουσίας!

Τώρα, ο κ. Κουνάβης φάσκει και αντιφάσκει, αφού τα 2 και πλέον εκατομμύρια ευρώ του φαίνονται λίγα (!) και ψάχνει να βρει…και κάτι ακόμα.

Αναμφισβήτητα, αρέσκεται στον ανούσιο αντιπολιτευτικό λόγο, προσφιλές του άλλωστε “σπορ”, καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως μόνιμος δημόσιος κατήγορος, επί παντός επιστητού!

– Ο  κ.Σπύρος Μυλωνάς, δίχως να νιώθει την ανάγκη να “απολογηθεί” ως μεγαλοστέλεχος της ΔΕΗ που ουδόλως νοιάστηκε για  τον τόπο του και τους συνδημότες του, όταν κοβόταν το ρεύμα στη ΔΕΥΑΔ, τώρα ζητάει και τα ρέστα!

Αφού, προ ημερών, μας παρέδωσε μαθήματα ελληνικής γλώσσας αλλά  μας έμαθε πως η ΔΕΥΑ είναι “ΔΗΜΑΙΩΝ”(!) μας κουνάει και το δάκτυλο, για  τα αίτια των οφειλών, όταν σε όλη την Ελλάδα, το αυτό φαινόμενο παρατηρείται σε πλειάδα Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων .

Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου, δεν έμεινε όμως με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ενήργησε για να σταματήσει η κατρακύλα της ΔΕΥΑ ΔΥΜΑΙΩΝ, κοιτώντας μπροστά, προς όφελος της κοινωνίας και των δημοτών.

Περιέργως , αν και ομολογεί πως “η εξέλιξη είναι  θετική”, ο κ. Μυλωνάς δείχνει να έχει εθιστεί στη μόνιμη προσφιλή του λύση…”κόβω το ρεύμα σε όποιον χρωστά” – η οποία έχει πληγώσει την κοινωνία μας εν μέσω οικονομικής κρίσης –  και δεν θα τον ακολουθήσουμε στην  πρακτική του αυτή.

Εμείς φροντίσαμε για να έχουμε νερό και θα δώσουμε, άμεσα, οικονομικές ανάσες, στον κόσμο όλης της επικράτειας του Δήμου, μέσα από μειωμένα τιμολόγια  αποχέτευσης και  ύδρευσης.