Αθλητισμός

Του αυτοκόλλητου το … κάγκελο !

αυτοκόλλητου , αφαίρεσης του αυτοκόλλητου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Θέμα καθημερινής συζήτησης είναι τις τελευταίες ημέρες στην Κάτω Αχαΐα η απόφαση για αφαίρεση του στρογγυλού αυτοκόλλητου χορηγού του Α.Ο. ΔΥΜΗΣ 07 από το Νέο Κλειστό γυμναστήριο της Κάτω Αχαΐας .

Το westcity επικοινώνησε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με τα δεδομένα να έχουν ως εξής :

Η υφιστάμενη αδειοδότηση από τον ΟΤΑΔ αφορά , 2 αυτοκόλλητα στους δύο κύκλους για την ΑΧΑΓΙΑ 82 και ένα αυτοκόλλητο σε κύκλο για τον Α.Ο. ΔΥΜΗΣ 07. Επίσης τρία αυτοκόλλητα για την Αχαγιά 82 και δύο για τον Α.Ο. ΔΥΜΗΣ 07 στο υπόλοιπο παρκέ.

Η πραγματική κατάσταση όπως ήταν στις αρχές της φετινής χρονιάς, η Αχαγιά 82 να έχει επεκταθεί με 25 σταθερά κρεμασμένα banner σε όλο το γήπεδο, δύο αυτοκόλλητα στους κύκλους και 5 αυτοκόλλητα στο υπόλοιπο παρκέ. Παράλληλα ο Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 είχε μείνει στο ένα αυτοκόλλητο στον κύκλο και δύο αυτοκόλλητα στο υπόλοιπο παρκέ και με αποσπώμενες πινακίδες σε όλο το υπόλοιπο γήπεδο.

Ενώ οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων έχουν ξεκινήσει ήδη και έχουν ολοκληρωθεί τα χορηγικά πλάνα , πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην δημοτική βιβλιοθήκη την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 με παρευρισκομένους τους κ.κ. Ηλία Οικονόμοπουλο, Ταρνάρη Σπύρο, Σαράντη Χρήστο ,Τσάμη Άγγελο, Σπαράκης Βασίλειος , Χριστόπουλος Παναγιώτης και ο Βασίλης Παππάς που αποχώρησε καθώς το θέμα δεν αφορούσε την ομάδα του Αχαϊκού.

Η Αχαγιά 82 αναφέρει πως είχε καταθέσει προφορικώς θέμα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο προς το αρμόδιο όργανο , τον ΟΤΑΔ , λόγω της ανόδου της στην Γ Εθνική κατηγορία να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το παρκέ για την τοποθέτηση των διαφημιστικών της αυτοκόλλητων ή να λαμβάνει οικονομικές απολαβές από όλα τα υφιστάμενα αυτοκόλλητα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή.

Το αρχικό συμπέρασμα ήταν ότι το πρόβλημα υπάρχει μόνο με το αυτοκόλλητο του κύκλου που ανήκει στην Οικογένεια Μαχαίρα και ότι τα αυτοκόλλητα των υπόλοιπων χορηγών δεν αποτελούσαν πρόβλημα , λόγω κοινών χορηγιών.

Αναπτύχθηκαν οι δύο εξής θέσεις :
  • Να υπάρξει συνεννόηση της Αχαγιάς 82 με την οικογένεια ΜΑΧΑΙΡΑ έτσι ώστε να ενισχύσει οικονομικά το σωματείο τους και έτσι το αυτοκόλλητο να παραμείνει όπως έχει.
  • Ή εναλλακτικά να αποκολληθεί το αυτοκόλλητο από τον κύκλο του παρκέ και να καλύψει τα έξοδα ο ΟΤΑΔ για την δημιουργία ενός κινητού μεγάλου πλαισίου 3m x 2m που θα τοποθετηθεί νέο αυτοκόλλητο ΜΑΧΑΙΡΑΣ και θα αναρτάται μόνο στους αγώνες και τις δράσεις του Α. Ο. ΔΥΜΗΣ 07.

Ο Α.Ο. ΔΥΜΗΣ 07 αντέδρασε ισχυριζόμενος πως το αυτοκόλλητο έχει ήδη τοποθετηθεί και η θέση έχει αδειοδοτηθεί με τελευταία επιβεβαίωση από τον Πρόεδρο του ΟΤΑΔ στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και οποιαδήποτε μορφή διαβουλεύσης πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της χρονιάς, πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για ένα άτομο που αποδεδειγμένα έχει στηρίξει διαχρονικά τον αθλητισμό και τα σωματεία της πόλης και της περιοχής μας.

Εν μέσω του θέματος ο ΟΤΑΔ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου με παρόντες τους τους Άκη Μπαχρά , Άγγελο Διακάτο , Ανδρέα Ζαγαρέλο και Ηλία Καμπέρο , αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του κ. Καμπέρου) να κάνει δεκτή την πρόταση της Αχαγιάς 82 για παραχώρηση και του 3ου κύκλου στο παρκέ. Παρόλα η απόφαση δεν εκτελέστηκε άμεσα , με το σκεπτικό της διαβούλευσης για εύρεση λύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια ΜΑΧΑΙΡΑ δέχθηκε,κατά παραχώρηση να χρηματοδοτήσει χορηγικά την ομάδα της Αχαγιάς 82 έπειτα από επικοινωνία μαζί με την διοίκηση της Αχαγιάς 82 και τον Πρόεδρο του ΟΤΑΔ έτσι ώστε διατηρηθεί το αυτοκόλλητο παρά το γεγονός ότι θα πλήρωνε 2 φορές για μία θέση. Μετά όμως από την αρχική συμφωνία εντοπίστηκε και νέο πρόβλημα καθώς το αυτοκόλλητο εμπεριείχε το έμβλημα του ΑΟ Δύμης 07 , σύμφωνα με επιθυμία και αίτημα του ίδιου του χορηγού.Ο οποίος επέμεινε πως έπρεπε να παραμείνει. Εκεί προφανώς υπήρξε οριστική ρήξη που δεν οδήγησε σε συμφωνία.

Έτσι έγινε εκτελεστεί η απόφαση του ΟΤΑΔ , και κατά την χθεσινή αναμέτρηση με την ομάδα της Γαλήνης είδαμε ότι το αυτοκόλλητο είχε ξηλωθεί.

Μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει από κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη.