Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων – Η επίσημη ανακοίνωση για τη συνάντηση στα Λουσικά

επίσημη ανακοίνωση
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επίσημη ανακοίνωση για τη συνάντηση στα Λουσικά εξέδωσε πριν από λίγο με ανάρτηση στο διαδίκτυο η δημοτική παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων.

Αναλυτικά αναφέρει :

H χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής μας παράταξης , η οποία έγινε στο Δημαρχείο των Λουσικών, παρόντων όλων των δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, μελών τοπικών συμβουλίων αλλά και μη εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, διεξήχθη με απόλυτη ηρεμία , σε μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία που ο καθένας είχε το δικαίωμα να εκφρασθεί.

Ως επικεφαλής της παράταξης, γνωστοποίησα την πρόθεση μου, να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος μετά από τριάντα χρόνια διαδρομής στην αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησα με πιστή, αφοσίωση και σεβασμό προς το δημότη, χωρίς διακρίσεις, έχοντας στο πολιτικό μου DNA ότι υπηρετώ με σθένος τα συμφέροντα των πολλών και του τόπου μου και όχι προσωπικά συμφέροντα φίλων, γνωστών και ημετέρων. Όλοι οι συμπολίτες μου γνωρίζουν, ότι προχώρησα σε ρήξεις αρκετές φορές, πράγμα αδιανόητο για τη συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών, λόγο του πολιτικού κόστους, που όμως στο δικό μου αξιακό κώδικα δεν υπάρχει, όταν έχεις θεσμικό ρόλο και μάλιστα αιρετού.

Το σύνολο της παράταξης συμφώνησε ομόφωνα ότι είμαστε απέναντι στην σημερινή Δημοτική αρχή, η οποία στην κυριολεξία είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του τόπου, τη διαχείριση της καθημερινότητας, ενώ κινείται με αδιαφανή τρόπο, έχοντας αναγάγει το προσωπικό ρουσφέτι σε κανόνα. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τα έσοδα του Δήμου για προβολή και ανούσιες φιέστες αντί να λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αμέσως μετά, ακολούθησε διάλογος αν έχει την δυνατότητα η παράταξη να κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος να έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει στο εκλογικό σώμα, ή αν θα έπρεπε να πάμε σε μια συνεργασία με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σπύρου Μυλωνά αλλά και με ευρύτερες παραταξιακές δυνάμεις της κοινωνίας.

Στην τοποθέτηση του ο Άγγελος Στεργιόπουλος ευθύς εξ’ αρχής έθεσε υποψηφιότητα στην κρίση του σώματος και εν συνεχεία σε μια βαθύτατα δημοκρατική διαδικασία, τοποθετήθηκε το σύνολο των παρευρισκομένων αιρετών που αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, την πρόταση συνεργασίας με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου στα πλαίσια μιας προγραμματικής συμφωνίας με κανόνες που θα είναι σεβαστές απ’ όλες τις πλευρές ,ώστε να αποκτήσει ο Δήμος μας την αξιοπιστία του , την επαφή με τον πολίτη, να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δήμου σε αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή προς όφελος του Δημότη ,που είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουμε απέναντι τους. Άλλωστε η συνεργασία είναι θεμελιώδης αρχή της δημοτική παράταξης.

Τελειώνοντας, μέσα από προσωπική συναισθηματική φόρτιση, κατανοητή απ’ όλους, ευχαρίστησα για ακόμη μια φορά όλους τους συμπολίτες μου, για την εμπιστοσύνη διαχρονικά στο πρόσωπο μου ,στην πολυετή αυτοδιοικητική μου διαδρομή, μια διαδρομή που η κοινωνία αναγνωρίζει με την αγάπη της και το σεβασμό της, γεγονός που αποτελεί εν τέλει και την επιβράβευση για κάθε άνθρωπο που υπηρετεί από την θεσμική του θέση το συμπολίτη του.