Τοπικά

Εγκαίνια απόψε για την Αγροτική Εκθεση Χαλανδρίτσας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ξεκίνησε χθες και εγκαινιάζεται απόψε η 17η Αγροτική Εκθεση Χαλανδρίτσας…

…που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση για τον Δήμο Ερυμάνθου με αναπτυξιακό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Η αυξημένη συμμετοχή εκθετών προκαλεί ευχάριστο πονοκέφαλο στον δήμαρχο, Θάνο Καρπή, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την επέκταση και τον εξωραϊσμό του χώρου που φιλοξενεί την Εκθεση.

Ο Θ. Καρπής δήλωσε ότι η δημοτική αρχή άφησε πίσω της κρούσματα στασιμότητας που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν, και προχώρησε με συγκεκριμένες κινήσεις στην αναβάθμιση της Εκθεσης. Το πρώτο βήμα, όπως μας είπε, ήταν η μεταφορά της Εκθεσης από τον χώρο που γινόταν, στο λιθόστρωτο του παραδοσιακού οικισμού της Χαλανδρίτσας. «Ηταν προϋπόθεση για εμάς για να μεταφερθεί η Εκθεση εκεί. Ο χώρος που μεταφέρθηκε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του θεσμού και κάθε χρόνο η πορεία της Εκθεσης είναι ανοδική. Η συμμετοχή εκθετών είναι αυξημένη και μπορώ να σας πω ότι φέτος δεν υπάρχει περιθώριο για να δεχθούμε κι άλλους εκθέτες…» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ερυμάνθου.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περίπου 120 έκθετες έναντι 93 πέρυσι. Εκτός από τους γειτονικούς νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας λαμβάνουν μέρος στην Εκθεση επαγγελματίες από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Τρίπολη κ.ά.

Εκτός από το Δήμο Ερυμάνθου που έχει την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης, η Εκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές και την υποστηρίζουν, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή «Ενωση Δήμων, το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλανδρίτσας. Συμμετοχή στην Εκθεση έχουν επίσης και άλλοι δήμοι της Αχαΐας, συνεταιρισμοί, υπηρεσίες, σύλλογοι, κ.ά.

pelop.gr