Τοπικά

Δυτική Αχαΐα – Ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Τι ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος

Πριν από λίγη ώρα τελείωσε στην Κεντρική Πλατεία του Λάππα το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ” που διοργάνωσε ο Δήμος μας στα πλαίσια των Δυμαίων 2018.

Ως Αντιδήμαρχος Λαρίσσου και τυπικά οικοδεσπότης της αποψινής βραδυάς, εδώ από την πρωτεύουσα της Δημοτικής μας Ενότητας, θα ήθελα να εκφράσω την χαρά και την ικανοποίηση μου για όλα όσα είδαμε, νιώσαμε και ζήσαμε στην σημερινή εκδήλωση.

Θεωρώ καθήκον και υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Γυναικών Λάππα “ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ” και την Τοπική Κοινότητα Μετοχίου για την φιλοξενία και τις εν γένει ενέργειες και δράσεις τους προκειμένου να πετύχει η αποψινή εκδήλωση.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς τα χορευτικά των συλλόγων που συμμετείχαν στο αποψινό πρόγραμμα, τα οποία μας προσέφεραν ένα εξαιρετικό θέαμα και μας ταξίδεψαν μουσικοχορευτικά από την μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Για την Ιστορία τα αναφέρω ένα προς ένα με την σειρά που εμφανίστηκαν και τους χορούς που μας παρουσίασαν, το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Λάππα “ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ” που μας παρουσίασε διάφορους δημοτικούς χορούς όπως Αρβανιτοβλάχικο, Ζαχαρούλα, Τσάμικο κλπ,

το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκόπετρας “Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” που μας παρουσίασε χορούς από την Θράκη, το χορευτικό του Πατρινού Συλλόγου Ελλήνων Χοροί που μας παρουσίασε χορούς από την Μικρά Ασία και την Σμύρνη, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαγαι’ί’κων το οποίο μας παρουσίασε ένα χορευτικό δρώμενο από την Κρήτη, τον Αντάρτικο χορό, που συνδυάζει την Κρητική Μουσική Παράδοση με την ποίηση του Ρίτσου και για το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα σε φεστιβάλ που συμμετείχε, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου που μας παρουσίασε χορούς από την Κρήτη και τέλος το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνας που μας παρουσίασε Ποντιακούς Χορούς με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας η οποία αποτελείτο από τα δύο παραδοσιακά μουσικά όργανα των Ποντίων, την λύρα ή κεμετζέ και το ταμπούρλο.

Σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί η αποψινή εκδήλωση, όπως την παρουσιάστρια, τους υπευθύνους της ηχητικής κάλυψης και του φωτισμού, σε όσους εργάστηκαν για το στήσιμο της εξέδρας και των καθισμάτων και γενικότερα σε όσους με κάθε τρόπο βοήθησαν στο να κυλήσουν όλα ομαλά και ευχάριστα.

Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες που κατέκλησαν την Κεντρική Πλατεία του Λάππα για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ γεμίζοντας με χαρά και ικανοποίηση τα μέλη των χορευτικών αλλά και τους διοργανωτές.

Επίσης να ευχαριστήσω για την παρουσία τους απόψε εδώ στο Λάππα τον εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας πατέρα Απόστολο Δημητρόπουλο Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντώνιο Χαροκόπο, τους συντοπίτες Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Διονύση Μαυρόγιαννη και Τρύφωνα Φωτόπουλο, την συμπατριώτισσα πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Έλενα Κονιδάρη, τον κ. Γεράσιμο Φεσσιάν, τον Δήμαρχο και όλους τους συναδέλφους Αντιδήμαρχους, Προέδρους Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων.

Με αυτά τα θετικά συναισθήματα και τις πάρα πολύ καλές αναμνήσεις που αποκομίσαμε από το όμορφο και γεμάτο διήμερο που ζήσαμε χθές και σήμερα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το καλοκαίρι του 2019 με την διεξαγωγή του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Δυτικής Αχα’ί’ας με την ευχή, την ελπίδα και την βεβαιότητα ότι όλα θα γίνουν καλύτερα από φέτος συνεχίζοντας έτσι την πετυχημένη παράδοση του φεστιβάλ που έγινε πλέον θεσμός για τον δήμο μας!!!

Καλό Βράδυ και Καλό Ξημέρωμα σε όλους!!!