Τοπικά

Το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαϊας στέλνει απόφοιτους στο εξωτερικό

 
 
 
 
Πρωτοποριακή κίνηση από το ΕΠΑΛ…

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Competences Development Perspective III», που υλοποίησε το 1ο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας, από τις 6 μέχρι τις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο της κινητικότητας Erasmus Plus KA1 action.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Καράμπελα, υλοποιήθηκαν συγκεκριμένα:

>Λήξη του διδακτικού έτους 2017 – 2018 και για περίοδο 21 ημερών τοποθετήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία 24 μαθητές από 4 διαφορετικές ειδικότητες (6 μαθητές Γεωπονίας – 6 μαθητές Μηχανολογίας – 6 μαθητές Οικονομίας και 6 μαθητές Πληροφορικής), για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

>Οι μαθητές των ειδικοτήτων Γεωπονίας και Μηχανολογίας τοποθετήθηκαν σε εταιρείες της Βαρκελώνης (Ισπανία) και οι μαθητές Οικονομίας και Πληροφορικής σε αντίστοιχες στην Πόλη της Μπράγκας (Πορτογαλία).

>Οι μαθητές με την ολοκλήρωση του προγράμματος απέκτησαν διπλώματα όπως Europass και τους αποδόθηκαν πιστωτικές μονάδες με τη μέθοδο ECVET από τις εταιρείες σαν απόδειξη των δεξιοτήτων που κατέκτησαν.

>Την ολοκληρωμένη δράση που ακολούθησαν οι μαθητές περιελάμβανε εκτός από την τοποθέτησή τους στις εταιρείες, αλλά και πολλές πολιτιστικές δράσεις για την ολόπλευρη καλλιέργειά τους.

Ο κ. Καράμπελας τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης για να αποφοιτούν τεχνίτες με γνώσεις και δεξιότητες, αφού το ΕΠΑΛ είναι το μοναδικό σχολείο στη Δυτική Ελλάδα, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέχρι και το 2021 και τη νέα σχολική χρονιά θα είναι το μοναδικό σχολείο σε όλη την Ελλάδα, όπου θα τοποθετήσει αποφοίτους μαθητές, για χρονικό διάστημα 3 μηνών στην Κύπρο και για 21 ημέρες 20 μαθητές σε εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων και θα αποδοθούν στους μαθητές τα πιστοποιητικά και πτυχία που απέκτησαν.