Like

Rush: Λάουντα εναντίον Χαντ σε μία “αιώνια” κόντρα με δεκάδες συναισθήματα

 
 
 
 
Η ταινία της εβδομάδας από το westcity…

Την Δευτέρα προβλήθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι η ταινία Rush και όσοι δεν καταφέρατε να την παρακολουθήσετε θα έχει ενδιαφέρον να το πράξετε στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη ταινία ξετυλίγει το κουβάρι της κόντρας ανάμεσα σε δύο οδηγούς της Formula 1, τον τεράστιο Αυστριακό Νίκι Λάουντα και τον Άγγλο πλέιμποι Τζέιμς Χάντ, που στην δεκαετία του ’70 είχαν δώσει μεγάλες μάχες για τον παγκόσμιο τίτλο, ανεβάζοντας το άθλημα στα ύψη.

Ο Λάουντα ήταν ένας επαγγελματίας, σοβαρός στην ζωή του και μετρημένος σε όλα, σε αντίθεση με τον “τρελό” Βρετανό Χαντ, που ρούφαγε το νέκταρ της ζωής, περνούσε καλά με πολλές καταχρήσεις, ωστόσο το μεράκι του ήταν η Formula και παράλληλα διέθετε μεγάλο ταλέντο.

Μπορεί πολύς κόσμος να μην ενδιαφέρεται για το εν λόγω άθλημα, αλλά η ταινία είναι καλά γυρισμένη, οι χαρακτήρες είναι εναρμονισμένοι αποδίδοντας τέλεια τον ρόλο τους και από την αρχή μέχρι το τέλος είσαι σε εγρήγορση.

Το σενάριο έχει αποτυπωθεί από τον Πίτερ Μόργκαν, η σκηνοθεσία ανήκει στον Ρον Χάουαρντ, με τους Κρις Χέμσγουερθ (Τ.Χάντ) και Ντάνιελ Μπρουλ (Ν.Λάουντα) να δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ, όντας μέσα στο “πετσί” του ρόλου τους.