Ελλάδα

Το κράτος δεν εγκρίνει 150 ευρώ για καρέκλα στην Μυρτώ

 
 
 
 
Άλλη μία φορά το ελληνικό κράτος εκπλήσσει δυσάρεστα…

Η μητέρας της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου, ανοίγει δικαστική μάχη με το Ελληνικό δημόσιο, αφού το κράτος δεν εγκρίνει 150 ευρώ, προκειμένου η άτυχη κόρη της να προμηθευτεί ειδική καρέκλα.

Η Μυρτώ, γνωστή στο πανελλήνιο προσκήνιο, όταν πριν από 6 χρόνια έπεσε θύμα βιασμού στην Πάρο από κάποιο “τέρας” από το Πακιστάν που την είχε βιάσει και της προξένησε ανείπωτες εγκεφαλικές ζημιές, χτυπώντας της το κεφάλι στα βράχια, είναι ένα κορίτσι με 100% αναπηρία και όμως το κράτος δεν την παρέχει το αυτονόητο.

Μία ειδική καρέκλα την οποία χρειάζεται για να κάνει μπάνιο, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το αναπηρικό καρότσι για την συγκεκριμένη δουλειά.

Η μητέρα της μίλησε στο protothema.gr και ανέφερε τα εξής: 

«Το κράτος ξεπερνάει τον εαυτό του μερικές φορές. Προσφάτως ζήτησα να πάρω μια καρέκλα για να μπορώ να βάζω την κόρη μου να κάνει μπάνιο. Αυτό κοστίζει 150 ευρώ , δεν μιλάω για κάποιο εξωφρενικό ποσό . Και μου είπαν ότι δεν το δικαιούμαστε.

Έμαθα ότι μέσα από το νόμο του ΕΟΠΠΥ , οι τεραπληγικοί άνθρωποι αλλά και οι παραπληγικοί δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μπάνιο γιατί δεν μπορείς να βάλεις το αναπηρικό καρότσι κάτω από το ντουζ ,γιατί θα σκουριάσει.

Χάνουν αυτοί οι άνθρωποι το δικαίωμα να κάνουν μπάνιο κάτω από ένα ντουζ και σου λέει το κράτος : ” πλύσου στο κρεβάτι ή πληρώστε το μόνοι σας”.Το κράτος αυτούς τους ανθρώπους τους πετάει, δυστυχώς»