Τοπικά

Δηλώσεις Μαυραγάνη για τον πύρινο όλεθρο της Αττικής

Γιώργος Μαυραγάνης παρέμβαση , γειτονιά της Παντάνασσας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με αφορμή τον πύρινο όλεθρο της Αττικής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ελλάδα ζει μια εθνική τραγωδία που δείχνει να μην έχει τέλος.
Οι στιγμές γίνονται τραγικότερες όταν τα σωστικά συνεργεία βρίσκουν μπροστά τους οικογένειες και κυρίως παιδιά.
Εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων. Κράτος, πολιτικοί φορείς, αυτοδιοίκηση και μεμονωμένοι πολίτες οφείλουμε να τους στηρίξουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, τους λιμενικούς, τα στρατιωτικά τμήματα και τους εθελοντές, που έσωσαν συνανθρώπους μας με θάρρος και αυταπάρνηση.
Με βρίσκει σύμφωνο η άποψη ότι δεν πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες για την διαχρονική αδυναμία του κράτους να προστατέψει ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες τους, όταν η Πατρίδα μας πενθεί τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας.

Ο καθένας μας είναι σε θέση να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για τους παράγοντες που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία. Αυτή την ώρα προέχει να δείξουμε όλοι σύνεση, να προτάξουμε την κοινωνική συνοχή και να συμπαρασταθούμε στους πληγέντες. Δεν έχουν θέση οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις όταν μετράμε ακόμα ανθρώπινες απώλειες.