Τοπικά

Αγορά ακινήτου στο Ριόλο Αχαΐας από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για την αγορά ακινήτου στο Ριόλο:

«Ύστερα από έναν αγώνα χρονών καταφέραμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ξεπεράσουμε εμπόδια, γραφειοκρατία και άλλου είδους προβλήματα και σήμερα να καμαρώνουμε για την αγορά ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Ριόλου» αναφέρει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και συνεχίζει: «και ποιος δεν έχει περάσει από τον Ριόλο και φτάνοντας στο κέντρο του χωρίου να αντικρίζει ένα ακίνητο στη μέση του δρόμου.

Ένα ακίνητο που εμπόδιζε τόσο την κυκλοφορία των αυτοκίνητων όσο και δυσχέραινε την μετακίνηση των κατοίκων του χωριού. Όποτε επισκεπτόμαστε τον Ριόλο , οι συνδημότες μας, το ανάφεραν σε κάθε τους συζήτηση. Τους ακούσαμε και με την βοήθεια ΠΟΛΛΩΝ ικανοποιήθηκε το αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες – έξι – για την υπομονή τους και για την αγάπη που έδειξαν για το χωριό τους» ενώ τονίζει : «Ιεραρχούμε ανάγκες και προσπαθούμε να ικανοποιούμε αιτήματα που καλύπτουν το σύνολο της Τοπικής Κοινωνίας σε κάθε χωριό. Άλλοτε τα καταφέρνουμε άλλοτε έχουμε αστοχίες. Δε το βάζουμε κάτω όμως. Αγοράσαμε ακίνητα όπου οι συνθήκες το επέτρεπαν όπως το Αχαϊκό, τη Φώσταινα και ωριμάζουμε αγορές και για άλλα χωριά.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά και όχι τα Σαββατοκύριακα που επιλέγουν κάποιοι να εμφανιστούν και να μας κάνουν κριτική. Κριτική, η οποία είναι αναγκαία για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί αλλά προσπαθούν να διασπείρουν ότι υπάρχει ανισότητα μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας του Δήμου. Ξεχνούν, τεχνηέντως βέβαια, ότι το Τμήμα Ασφαλείας και το Δ.Ι.Ε.Κ. που συστάθηκαν για πρώτη φορά στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας καθώς και το Κ.Ε.Φ. και το Ι.Κ.Α. που επαναλειτούργησαν, μπορεί να στεγάζονται στο κέντρο του Δήμου, αλλά εξυπηρετούν ΟΛΟΥΣ τους δημότες του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέλει παντός καιρού όλο το εικοσιτετράωρο και όχι μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές ».

«Χαιρόμαστε και ευχαριστούμε την Δημοτική Αρχή για την αγορά του ακινήτου» αναφέρει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριόλου Κώστας Μπακάλης ενώ τονίζει ότι : «εκτός από τους λόγους που ανάφερε ο δήμαρχος η αξιοποίηση του ακινήτου θα συμβάλει και στην ομορφιά του Χωριού».
Στην υπογραφή των συμβολαίων παραβρέθηκαν, ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, που είχε την επιμέλεια των απαραίτητων δικαιολογητικών & εγγράφων και οι Αφοί Βαβαρούτα οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να «υποχωρήσουν τα εμπόδια» που εμφανίστηκαν πριν ¨πέσουν¨ οι υπογραφές.