Τοπικά

Η ειδική ράμπα για τα ΑμεΑ θα είναι και φέτος στις παραλίες της Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η ειδική ράμπα Seatrac θα είναι και φέτος στις παραλίες γύρω από την Πάτρα.

Ήδη η πρώτη από αυτές τοποθετήθηκε στην παραλία του Μονοδενδρίου στα Βραχνέικα και έχει ξεκινήσει να λειτουργεί. Τα άτομα με κινητικά προβλήματα που συχνάζουν στη συγκεκριμένη παραλία, θα μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην θάλασσα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση τους και σε άλλες παραλίες της Αχαΐας που θα ανακοινωθούν σύντομα. Την είδηση έκανε γνωστή ο αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, σε ανάρτηση του στο faceboook γράφοντας τα εξής:

«Για ακόμα μία χρονιά οι θάλασσες της Αχαΐας γίνονται προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία! Ευχαριστούμε όλους όσους συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια!», ανεβάζοντας και το σχετικό βίντεο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μηχάνημα αυτό δίνει την δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι, ενώ η όλη πατέντα έχει Πατρινή υπογραφή, αφού την κατασκευή την έχει σχεδιάσει ο Ιγνάτιος Φωτίου, μαζί με τον Γιώργο Σωτηριάδη, υπό τον καθηγητή Βασίλειο Κωστόπουλο.

Ο Μάκης Φεσσιάν δε, που είχε και την έμπνευση για την όλη αυτή κατασκευή, έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια τον δικό του αγώνα, προβάλλοντας την σε ΜΜΕ και κάνοντας την γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Η κατασκευή Seatrac έχει κερδίσει δύο φορές το πρώτο βραβείο καινοτομίας στο διαγωνισμό “Η Ελλάδα Καινοτομεί”.