Τοπικά

Δυτική Ελλάδα: Ένα εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια για τον τουρισμό

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το χέρι στην τσέπη για ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής σε ορίζοντα 3ετίας θα βάλει η Περιφέρεια…

…με «μαγιά» την καμπάνια που ήδη «τρέχει» για τη διετία 2017-2018, με πυλώνα τη διαδραστική τουριστική πύλη της Δυτικής Ελλάδος.

Πριν αποφασίσει το ποσό που θα επενδύσει σε επίπεδο προβολής για την τριετία 2019-2021 και, προκειμένου να καταρτιστεί το σχετικό Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για χρηματοδότηση, ο αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνος Καρπέτας, κάλεσε πρόσφατα φορείς του τουρισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες σε διαβούλευση.

«Η οικονομία της φιλοξενίας είναι εκείνη που θα μας δώσει ώθηση, δεδομένου ότι με τον τουριστικό κλάδο συνδέονται 400 επαγγέλματα», σημείωσε ο κ. Καρπέτας. Το σχετικό κονδύλι μέσω ΕΣΠΑ υπολογίζεται στο 1 εκατ. ευρώ, εφόσον όμως υπάρξει συμφωνία με τους φορείς του τουρισμού πάνω στον κοινό βηματισμό.
Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και του τουριστικού κλάδου, που συμμετείχαν στη συνάντηση (Πλάτων Μαρλαφέκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτ. Ελλάδος, Κώστας Ντεμίρης, πρόεδρος Ξενοδόχων Τουριστικών Καταλυμάτων Εστίασης και Αναψυχής Δυτικής Αχαΐας κ.ά.) φαίνεται ότι εξέφρασαν, καταρχήν, ικανοποίηση.