Τοπικά

ΑΚΙΔΑ: ” θα σταθούμε εμπόδιο στην κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής”

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σοβαρότατη καταγγελία που αφορά τον τρόπο διαχείρισης των οφειλών του Δήμου προς τρίτους από την σημερινή Δημοτική αρχή…

…κοινοποίησε και προς τις δημοτικές παρατάξεις ο πρώην αντιδήμαρχος Κανέλλος Κανελλόπουλος. Από την καταγγελία αυτή αλλά και από τις εξηγήσεις που έδωσε χθες βράδυ η δημοτική αρχή, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, προκύπτουν σοβαρότατα ζητήματα.

Το αίτημα για διαταγή πληρωμής συντάσσεται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του αντίδικου του Δήμου όπου στην συγκεκριμένη υπόθεση όπως και σε πολλές άλλες, τυγχάνει να είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Νομιμότατο είναι, αλλά θα πρέπει διασαφηνιστεί ποιά συμφέροντα εξυπηρετούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης ειπώθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ότι εκ παραδρομής και λανθασμένα αναγράφθηκε το όνομα Κανελλόπουλος αντί για Ραυτακόπουλος στο αίτημα της διαταγής πληρωμής. Δηλαδή κατατέθηκε αίτημα για διαταγή πληρωμής με ανακριβή στοιχεία!

Τέλος, παρόλο που η νομική υπηρεσία του δήμου εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή την άσκηση ένδικων μέσων, για ανακοπή της εν λόγω διαταγής πληρωμής διότι είναι αβάσιμη, στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, αποφασίστηκε ομοφώνα από τα μέλη της δημοτικής αρχής που ήταν παρόντα , η μη άσκηση ενδίκων μέσων.

Tα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις, όπου βεβαιώνονται από τη δημοτική αρχή εργασίες προκειμένου να εκδοθούν διαταγές πληρωμής και απαιτήσεις τρίτων. Οι διαταγές πληρωμής ελέγχονται κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δημοσιοποιούμε την καταγγελία που κοινοποίησε ο πρώην αντιδήμαρχος και δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως θα σταθούμε εμπόδιο στην κακοδιαχείριση και τον πολιτικό αμοραλισμό της δημοτικής αρχής ,διαφυλάττοντας τα συμφέροντα των δημοτών.