Τοπικά

Η μεγάλη πορεία του 3ου Patras Pride!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το 3ο Patras Pride έδωσε για ακόμη μια χρονιά στην πόλη με το… ουράνιο τόξο του το χρώμα της αγάπης και της ειρήνης.

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα έδειξε πως δεν ανέχεται καμία μορφή ρατσισμού και καμία φυλετική διάκριση στο εσωτερικό της κοινωνίας της και έτσι εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας στέλνοντας και φέτος το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ομοφοβίας.

Η πολύχρωμη παρέλαση του Patras Pride ξεκίνησε από την πλατεία Τριών Συμμάχων αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί των διαφόρων συλλογικοτήτων που συμμετείχαν σε αυτό και εκείνο το στοιχείο που χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά την μεγάλη αυτή εκδήλωση του διήμερου φεστιβάλ της διαφορετικότητας και της αγάπης, ήταν ο ενθουσιασμός όλων όσων πήραν μέρος στην πορεία.

Η σημαία του ουράνιου τόξου κυμάτισε για ακόμα μία χρονιά στο κέντρο της Πάτρας και δεν στάθηκε ικανή για να την σταματήσει ούτε η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα. Η παρέλαση φέτος κατευθύνθηκε από την αντίθετη πλευρά της Αγίου Ανδρέου και ανέβηκε από την Αράτου και την πλατεία Όλγας προς την πλατεία Γεωργίου και από εκεί στη Γούναρη για να κάνει τον κύκλο και να καταλήξει και πάλι στην Τριών Συμμάχων.

Το αποτέλεσμα όμως έτσι και αλλιώς δεν άλλαξε. Η μεγάλη πορεία του Patras Pride ξεσήκωσε την ησυχία της πόλης, αναστάτωσε τους Πατρινούς και τους έκανε να νιώσουν ότι οι επιλογές του καθενός είναι δικαίωμα του και το ποτάμι της ζωής δεν μπορεί να σταματά σε στερεότυπα, ταμπέλες και προκαταλήψεις.

Πρέπει να τις ξεπερνά με κάθε τρόπο, με την βοήθεια της κοινωνίας, με την βοήθεια όλων, έτσι ώστε να φτάσει η στιγμή που το ποτάμι αυτό θα απλωθεί στο πέλαγος της αγάπης. Εκεί όπου όλα είναι απέραντα.