Τοπικά

8+1 λόγοι για να επισκεφτείτε το Νομό Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πραγματικά είναι δύσκολο να απαριθμήσεις τους λόγους για τους οποίους πρέπει κάποιος να επισκεφτεί τη φανταστική και ζωντανή αυτή περιοχή. Ας κάνουμε μια προσπάθεια.

1.Το πασίγνωστο καρναβάλι, για το οποίο η πόλη καυχιέται ότι είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης, με χαρακτηριστικά γνωρίσματα το κέφι, τους θεματικούς χορούς, τα σατιρικά άρματα και την επιβλητική παρέλαση, καλεί όλο τον κόσμο να  χορέψει, να φλερτάρει και να διασκεδάσει. Πατρινό καρναβάλι για πάντα!!!

2.Η πόλη της Πάτρας σφύζει από ζωή.  Πλατείες όπως του Αγίου Γεωργίου με το συντριβάνι και της βασιλίσσης Όλγας, με τα εκπληκτικά καφέ δίνουν άλλη νότα στην πόλη. Το ιστορικό κέντρο με τα πανέμορφα νεοκλασικά, το όμορφο κάστρο και η παραλία με τα περίφημα «εγγλέζικα αρχοντικά», συντελούν ώστε η πόλη της Πάτρας να εκπέμπει έναν αλλιώτικο, κοσμοπολίτικο αέρα.

3.Το θέατρο Απόλλων. Οι Πατρινοί μπορούν άνετα να καυχηθούν για το φημισμένο «στολίδι» της πόλης, το οποίο εκτός από σπουδαίο αρχιτεκτονικό κτίριο, είναι και ένα από τα πρώτα θέατρα όπερας της Ευρώπης.

4.Τα ενδιαφέροντα μουσεία όπως το Αρχαιολογικό και το Μουσείο Τύπου, το σπίτι του Κωστή Παλαμά, τα χαμάμ και τα ρωμαϊκά μνημεία προκαλούν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη για εξερεύνηση.

5.Η καλωδιωτή γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Περνώντας την εκπληκτική  γέφυρα, ένα εντυπωσιακό έργο που συνδέει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα, έχετε τη δυνατότητα να τη θαυμάσετε και να βγάλετε πολλές και ωραίες φωτογραφίες.

6.Ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός Ναός  του Αγίου Ανδρέα, τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος στα Βαλκάνια, αποτελεί τη μητρόπολη της Πάτρας και προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος πιστών για προσκύνημα.

7.Must της ορεινής Αχαΐας είναι η επίσκεψη στα Καλάβρυτα και το «Μνημείο του Ολοκαυτώματος», περίπου 1.5 ώρα από την Πάτρα, μια ιστορική κωμόπολη, γεμάτη ομορφιές. Η διαδρομή καταπληκτική, τα αξιοθέατα ανεπανάληπτα και θα ήταν παράλειψη αν δεν κάνετε μια στάση στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, όπου υψώθηκε το λάβαρο της επανάστασης του 1821, την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου αλλά και στο «Σπήλαιο των Λιμνών», σπάνιο δημιούργημα της φύσης με τις αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

8.Δεδομένη είναι η βόλτα με το τρενάκι στον οδοντωτό σιδηρόδρομο κάτω από τη σκιά του Χελμού, διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραϊκού. Πραγματική απόλαυση!
lovelovetip: Απλά δοκιμάστε παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο στον διατηρητέο σταθμό του Διακοφτού.

9.Σε κοντινές περιοχές της Πάτρας μπορείτε να βρείτε υπέροχες παραλίες με αξιόλογες υποδομές για να απολαύσετε τα γαλανά νερά και τον υπέροχο ήλιο, κάνοντας μαγικές διακοπές!

by: loveloveteam