Τοπικά

Π.Κουνάβης: “Κάποιοι οφείλουν μία συγγνώμη στην Αχαϊκή και τον κόσμο της”

 
 
 
 
Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Κουνάβη για την Αχαϊκή…

Η Αχαϊκή δικαιώθηκε χθες από την ΕΠΟ, αφού πήρε με 3-0 άνευ αγώνα το ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη και επιπλέον η ομάδα από την Λακωνία υπέστη ποινή -3 βαθμών.

Ο Παναγιώτης Κουνάβης, που υπήρξε μέλος της διοικούσας επιτροπής των “κιτρινόμαυρων” ανέφερε τα εξής:

«Στις αρχές Απρίλη, η ΑΧΑΪΚΗ  έπαιζε  το τελευταίο παιχνίδι της  για τη Γ’ Εθνική στην έδρα της. Ο αγώνας αυτός δεν έγινε ποτέ, χωρίς να φέρει ευθύνη η ομάδα μας γι αυτό. Την επομένη σε τοπική εφημερίδα, ένα απαξιωτικό πρωτοσέλιδο για την πόλη, την ομάδα, τη διοίκηση και τους φιλάθλους, εξίσωνε  τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της ΑΧΑΪΚΗΣ με σκηνές που είχαν συμβεί πρόσφατα τότε, στο γήπεδο της Τούμπας. Και όχι μόνο αυτό, υπήρξαν συκοφαντικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενάντια στον κόσμο της ΑΧΑΪΚΗΣ, οι οποίες πριν βγουν στο αέρα δεν έπραξαν το στοιχειώδες που οφείλει η αντικειμενική και ουσιαστική δημοσιογραφία να κάνει, υπηρετώντας την ενημέρωση: να αναζητήσουν δηλαδή το φύλο αγώνα, την έκθεση των παρατηρητών του αγώνα, την έκθεση των γιατρών και την έκθεση της αστυνομίας, προκειμένου να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους.  Αντίθετα, μέχρι και για  video ισχυρίστηκαν πως έχουν στα χέρια τους, το οποίο μάλιστα αποκαλύπτει, τα όσα έγιναν στο γήπεδο και έδειχνε τις “βιαιοπραγίες των οπαδών, των παραγόντων και των παικτών της ΑΧΑΪΚΗΣ” ,video που φυσικά ποτέ δεν παρουσίασαν, γιατί απλά δεν υπήρχε.

Σήμερα, ένα μήνα αργότερα και μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ που δικαιώνει ΑΧΑΪΚΗ,  γράφουν  για δικαστικό θαύμα!

Λες και υπήρξε συνωμοσία των πάντων (αστυνομίας, γιατρών, διαιτητών και παρατηρητών) ώστε για να υπερασπιστούν την ΑΧΑΪΚΗ. Με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο ξέρουν να συμπεριφέρονται στους εντεταλμένους από την πολιτεία και την αρμόδια αρχή υπεύθυνους για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος και έτσι συμπεριφέρονται σε δικαστικές αποφάσεις.Φυσικά, ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πως τα βασικά επιχειρήματα της αντίπαλης ομάδας στην εκδίκαση της υπόθεσης,δεν ήταν τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο, αλλά τo παραπάνω πρωτοσέλιδο και οι ραδιοφωνικές εκπομπές που υπήρξαν μετά την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.Πραγματικά  θα έχει ενδιαφέρον, να έρθουν στο φως οι λεπτομέρειες της εκδίκασης αυτής της υπόθεσης.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, δικαιώνει την ομάδα μας  και επιβεβαιώνει αυτό που από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε η ΑΧΑΪΚΗ: Υπεύθυνη για την μη τέλεση του αγώνα ήταν η αντίπαλη ομάδα. Κατοχυρώνει τον αγώνα στην ΑΧΑΪΚΗ και τιμωρεί τον ΑΣΤΕΡΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, με αφαίρεση 3 βαθμών και επιβολή προστίμου. Είναι και ηθική δικαίωση για μια ομάδα  η οποία φέτος  πάλεψε να σταθεί όρθια κόντρα σε πολλές δυσκολίες και αφήνει πλέον εκτεθειμένους πολλούς:

Εκείνους που συκοφάντησαν μια πόλη και τον φίλαθλο κόσμο της, με τα πρωτοσέλιδά τους.

Εκείνους που συκοφάντησαν χωρίς στοιχεία μια ομάδα και τους ανθρώπους της, με τις εκπομπές τους.

Αφήνει τέλος εκτεθειμένη στον κόσμο της ΑΧΑΪΚΗΣ  τη Δημοτική αρχή που όχι μόνο δεν πήρε θέση εκείνες τις ημέρες, αλλά ούτε μπήκε στον κόπο να σηκώσει το τηλέφωνο ώστε να ζητήσει  ενημέρωση  από τους ανθρώπους της Αχαϊκής,για τα όσα συνέβησαν τότε,περιφρονώντας  έτσι το ιστορικότερο σωματείο της Δυτικής Αχαΐας, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Μάλλον το ότι κάποια πρωτοσέλιδα έγραφαν  “για σκηνές Τούμπας και για αχαλίνωτο οπαδισμό”  στην πόλη μας, δεν τους έθιξαν και τα προσυπογράφουν δια της σιωπής τους.

Όλοι αυτοί, οφείλουν τουλάχιστον μια συγνώμη στην ομάδα της Αχαϊκής και τον κόσμο της.

Η ΑΧΑΪΚΗ για την πόλη μας είναι σημείο αναφοράς όλων μας, είναι κομμάτι της ταυτότητας της πόλης ,ένα από τα σύμβολά της, ανήκει σε όλους τους Αχαγιώτες και μας ενώνει. Στο γήπεδο την Κυριακή χτυπάει η καρδιά της πόλης και εκεί διασκεδάζουμε.Ο φετινός υποβιβασμός της ΑΧΑΪΚΗΣ, αλλά και τα όσα έγιναν μετά την τελευταία αγωνιστική, ας αποτελέσουν το έναυσμα για μια νέα αρχή για την ομάδα μας. Η ομάδα πρέπει να ανασυγκροτηθεί, με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στην σημερινή εποχή και με τις σημερινές δυσκολίες της. Να οργανωθεί αγωνιστικά σε βάθος τριετίας  και να αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις με βοηθητικό, ώστε να προσφέρει στα μικρά παιδιά τη χαρά της άθλησης. Η επόμενη γενική συνέλευση μπορεί να είναι η αρχή για κάτι τέτοιο.»