Τοπικά

Επίσκεψη Οικονομόπουλου στο “Φωτεινό Αστέρι”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επίσκεψη στο “Φωτεινό Αστέρι” και στο φιλόξενο χώρο που έχουν διαμορφώσει οι εθελοντές του…

…οι οποίοι καταβάλλουν μια συνεχή και αξιέπαινη προσπάθεια ώστε να στέκονται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, φροντίζοντας για τις ανάγκες των ιδίων και ιδίως των εκατοντάδων παιδιών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας , πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Οικονομόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Επικεφαλής της Ανθρωπιστικής ομάδας κ. Χρήστο Σπηλιόπουλο, αλλά και να βρεθεί στον χώρο των εργαστηρίων όπου οι εθελόντριες εξαντλούν την ικανότητά τους στην τέχνη διαμορφώνοντας χειροποίητες κατασκευές, κάνουν διαλογή ενδυμάτων που προορίζονται για παιδιά κ.α..

Η επίσκεψη αυτή ήταν ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο και πλήρη ενημέρωση του κ. Οικονομόπουλου αναφορικά με τις δράσεις και τους στόχους του “Φωτεινού Αστεριού” καθώς επίσης και για τα πολλαπλά προβλήματα και εμπόδια που οι εθελοντές αντιμετωπίζουν σε διάφορους τομείς, όπως η ένδυση παιδιών, η σίτιση, η ψυχολογική υποστήριξη κ.λπ..

Με την ιδιότητα του Γ.Γ. του Ε.Ε.Σ., αλλά και αυτήν του Προέδρου του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου “ΠΛΑΤΩΝ”, ο κ. Οικονομόπουλος, ο οποίος ως Χειρουργός – Μαιευτήρας διακαταχέται από ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα παιδιών, είχε την δυνατότητα, στο πλαίσιο της συνάντησής του: αφενός να υπενθυμίσει – επισημάνει τον ύψιστης σημασίας ρόλο, σε τέτοια ζητήματα, του Ε.Ε.Σ. καθώς και την πλούσια δράση του, αφετέρου να εγκαινιάσει μία διεξοδική συνεργασία η οποία αποσκοπεί στο να διαμαδραματίσουν ενεργό ρόλο συμπαραστάτη στην ανθρωπιστική προσπάθεια, τόσο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όσο και το Ινστιτούτο “ΠΛΑΤΩΝ”.