Τοπικά

9η του Μάη – Όχι στην αναθεώρηση της Ιστορίας μας…

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Η 9η του Μάη είναι καταγεγραμμένη στην Ιστορία ως η μέρα που έληξε ο β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Είναι η μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό «Άξονα» Γερμανίας-Ιταλίας-Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τη δράση των κομμουνιστικών κομμάτων που ηγήθηκαν στα εθνικοαπελευθερωτικά κι αντιφασιστικά κινήματα.

Το ΚΚΕ αποτέλεσε την ψυχή, τον αιμοδότη και καθοδηγητή του Ηρωϊκού Αγώνα του Λαού μας: του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων Εαμικών Οργανώσεων, δίνοντας τα καλύτερα παιδιά του για τη Λευτεριά από τους ναζί, για μια καλύτερη ζωή.

Η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην Αντιφασιστική Νίκη ήταν κορυφαία με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς.

Η Ιστορία που γράφηκε με το αίμα των λαών γίνεται προσπάθεια να ξαναγραφεί, ιδιαίτερα μετά τη «νίκη» της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Στην παραχάραξη της Ιστορίας πρωτοστατεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, που καθιέρωσε την 9η του Μάη ως «Ημέρα της Ευρώπης»…

Συγχρόνως προωθεί τον χυδαίο αντικομμουνισμό και την ταύτιση του κομμουνισμού με τον … φασισμό. Τα κομμουνιστικά κόμματα απαγορεύονται σε μια σειρά χώρες και οι αγωνιστές διώκονται. Την ίδια στιγμή αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες Ες.

Στο παιχνίδι της παραχάραξης συμμετέχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς συγχέει σκόπιμα κι ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με την Ημέρα της ΕΕ. Προσπαθεί να μας πείσει ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ είναι μονόδρομος και μπορεί με διαπραγματεύσεις να επιστρέψει δήθεν στις «καλές της ρίζες».

Παρ’ όλες τις προσπάθειες των αναθεωρητών της ιστορίας η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους Λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτή τη δύναμη μπορούν και πρέπει σήμερα να δοκιμάσουν για να απαλλαγούν απ’ τα Μνημόνια διαρκείας, τη φτώχεια και την ανεργία.

Για να απεμπλακεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.-