Τοπικά

ΑΚΙΔΑ για Φλόκα – Δεν έχει πέσει δεκάρα για αντισταθμιστικά μέτρα

ΑΚΙΔΑ , αυτόνομη κάθοδος της Α.ΚΙ.Δ.Α. , Α.ΚΙ.Δ.A. , λέμε το νερό νεράκι , δημοτικής αρχής , ΑΚΙΔΑ , Δήμο Δυτικής Αχαΐας , ΑΚΙΔΑ ακαταλληλότητα του νερού , Ριπές ΑΚΙΔΑ σε τοπικό site , Αποχώρησε η ΑΚΙΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο , Χωρίς μηχάνημα POS η ΔΕΥΑΔ , πρόβλημα με τις διακοπές του νερού , ΑΚΙΔΑ , Παναγιώτης Κουνάβης , διακοπές νερού ,
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Στη Δυτική Αχαΐα οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ωλενίας συναίνεσαν πριν σχεδόν 15 χρόνια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Φλόκα.

Είπαν ναι σε ένα έργο όπου θα υποδέχονταν τα απορρίμματα των σημερινών Δήμων Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων (αυτός προέκυψε εξ αίτιας αδιεξόδου και εκεί) και τμήματος της σημερινής επικράτειας του Δήμου Πατρέων.

Παράλληλα, στα πλαίσια των δήθεν αντισταθμιστικών μέτρων, τα αυτιά τους άκουσαν υποσχέσεις που ακόμα να γίνουν πράξη, όπως ένα κάκιστο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο που δεν έχει αποκατασταθεί ποτέ και ένα προβληματικό δίκτυο ύδρευσης στα τοπικά διαμερίσματα της Ωλενίας.

Στην χώρα μας η πολιτεία, τις τοπικές κοινωνίες με αυτόν τον τρόπο ξέρει να τις ανταμείβει για τη συναίνεση που επιδεικνύουν στα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα.Ξέρει επί χρόνια να τις τιμωρεί μόνο,δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των κατοίκων!

Παράλληλα κάθε φορά, το αδιέξοδο της διαχείρισης των απορριμάτων μεταφέρεται στον ΧΥΤΑ Φλόκα. Αυτό έγινε πριν 3 χρόνια με τον Πύργο και αυτό πάει να γίνει τώρα και με το Αίγιο.

Η άρνηση στα σκουπίδια άλλων δήμων στο Φλόκα από τους κάτοικους της Ωλενίας, είναι δικαιολογημένη και δεν έχει να κάνει ούτε με τοπικισμούς, ούτε με αδιαφορία για την δημόσια υγεία, αφού για τον κίνδυνο αυτόν,ευθύνονται πρώτα από όλους, όσοι μέχρι τα τώρα διαχειρίστικαν με αυτά τα αποτελέσματα στην περιοχή τους τα απορρίμματα.

Η άρνηση σε απορρίμματα άλλων περιοχών εκτός των Δήμων που εξυπηρετεί ο ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ έχει να κάνει με αγανάκτησή των κατοίκων, αφού χρόνια τώρα,φωνάζουν για τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ που καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και στον Πατραϊκό κόλπο, αλλά κανείς δεν ακούει.

Έχει να κάνει με το εργοστάσιο απορριμάτων που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Φλόκα, άλλα δεκάρα τσακιστή, δεν έχει πέσει για ανακύκλωση που τάχα θα γίνει από το δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Επιτέλους, γι αυτά τα προβλήματα η δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας έχει σκοπό να μιλήσει ποτέ;Η θα γίνουμε ο σκουπιδότοπος της Δυτικής Ελλάδος;