Τοπικά

Τραχήλη: Το πιο πρόσφατο χαστούκι στους συνταξιούχους

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ένα ακόμα χαστούκι σε πολλούς συνταξιούχους και στο νομό Αχαΐας…

…επεφύλαξε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση. Επικουρικές συντάξεις που εκδόθηκαν με τρία χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης και ολιγωρίας έφτασαν στα χέρια των δικαιούχων αρχικά μειωμένες κατά 38%.

«Σ’ αυτό το 38% θα πρέπει να προστεθεί και ένα επιπλέον 6% -σύνολο 44%- που αφορά στην εισφορά υγείας που επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση. Η ίδια κυβέρνηση που, ευκαιρίας δοθείσης, διατυμπανίζει την αναγκαιότητα στήριξης των συνταξιούχων και παροχής αξιοπρεπών συντάξεων σε ανθρώπους που για δεκαετίες κατέβαλαν με συνέπεια τις αναλογούσες εισφορές. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι αδικία και ο ορισμός της πολιτικής εξαπάτησης», ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε την Δευτέρα στην Πάτρα με ομάδα συνταξιούχων.

Η κ. Τραχήλη πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί από πολύ κοντά το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων που εκκρεμούν και είναι αλλεπάλληλες οι παρεμβάσεις του αρμόδιου Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βρούτση, με πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου Σαββάτου.

«Στο σύνολο τους, κοντά 120.000 επικουρικές συντάξεις είναι σήμερα σε αναμονή. Το βέβαιο είναι ότι τελικά τα ποσά που θ’ αποδοθούν στους δικαιούχους θα είναι κανονικά και κατά κυριολεξία φιλοδωρήματα, μακριά απ’ τον πυρήνα της ουσίας της επικουρικής σύνταξης ως ενισχυτικής του εισοδήματος του συνταξιούχου, ειδικά στις μέρες μας», σημείωσε η κ. Τραχήλη. Υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι οι συνταξιούχοι αναδεικνύονται στα μεγαλύτερα θύματα της ατελέσφορης πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης.