Τοπικά

198 ημέρες μετά στα καμμένα της Δυτικής Αχαΐας

198 ημέρες μετά
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εκπρόσωποι της “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ”

…. βρέθηκαν 198 ημέρες μετά στην περιοχή όπου πέρασε η φωτιά της 11ης Σεπτεμβρίου 2017, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν να ενημερώσουν, τον κ Τζηρίτη Ηλία, ο οποίος είναι Συντονιστής Τοπικών Δράσεων  στο Δασικό Πρόγραμμα του WWF Ελλάς και τον Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου, ο οποίος  είναι ειδικός στις δασικές πυρκαγιές, έχει M.Sc. στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και είναι Περιβαλλοντολόγος με 20ετή εμπειρία στην εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Είναι μελετητής (Α.Μ. 14579) στην κατηγορία 27 (Περιβαλλοντικές μελέτες) και Διδάκτορας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι της “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ” και οι κκ Τζηρίτης Ηλίας και Δρ Αθανασίου Μιλτιάδης  επισκέφτηκαν τον Διοικητή της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, Πύραρχο Αντρέα Στεμπίλη.

Οι εκπρόσωποι της “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ” συνομίλησαν και ενημέρωσαν τον κ. Αντρέα Στεμπίλη για θέματα που αφορούν την αντιπυρική περίοδο 2018 και την συνεργασία των σωματείων με την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

Οι κκ Τζηρίτης Ηλίας και Δρ Μιλτιάδης Αθανασίου βρέθηκαν στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις δασικές πυρκαγιές με τίτλο “Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζεις με το μέλλον του τόπου σου: Τοπική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ειδικών ομάδων για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών”.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Μαρτίου στην Πάτρα και την Πέμπτη 29 Μαρτίου στην Κάτω Αχαΐα, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα εργαστήρια στα Καλάβρυτα, στο Αίγιο αλλά και στο Φαρέ.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι η “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ” αποτελείται από τα σωματεία “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ” (Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναιίκων) και “ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ” (Σ.Ε.ΔΙ.Π. Δήμου Δυτικής Αχαΐας),  όπου την 27 Ιανουαρίου 2018 υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις δασικές πυρκαγιές με τίτλο “Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζεις με το μέλλον του τόπου σου: Τοπική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ειδικών ομάδων για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών”, μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.wwf.gr/news/2064-i-fotia-se-afora
  2. Περισσότερες πληροφορίες για τη “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ”, μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://eopydvrachneika.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html