Τοπικά

16 χρόνια κάθειρξη στον “ντελιβερά” των φυλακών Αγίου Στεφάνου

Φυλακές Αγ. Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε 16 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο 48χρονος πρώην υπαρχιφύλακας των φυλακών Αγίου Στεφάνου Π.Κ., για εισαγωγή ναρκωτικών και για παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με την απόφαση, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης εισαγωγής ναρκωτικών στις φυλακές, η ποινή ήταν 12 χρόνια και για την παθητική δωροδοκία 8 χρόνια, που κατά συγχώνευση μετατράπηκαν σε 16 χρόνια κάθειρξη.

Ο καταδικασθείς που άσκησε έφεση, έχει ομολογήσει και μετανιώσει για τις πράξεις του, οι οποίες είχαν τραγικές συνέπειες όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένειά του.

Στην πολύκροτη υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2017 από την Ασφάλεια Πατρών και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ο πρώην υπαρχιφύλακας είχε αναλάβει κυριολεκτικά ρόλο «ντελιβερά» στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, έναντι αμοιβής.

Πολυετείς ποινές κάθειρξης αλλά και αθωώσεις, επεφύλασσε το δικαστήριο και για τους λοιπούς 17 κατηγορούμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι κρατούμενοι των φυλακών Αγ. Στεφάνου.