Τοπικά

Χ. Οικονομόπουλος – Ανοικτή επιστολή προς Δυμαίους

Ανοικτή επιστολή προς Δυμαίους
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ανοικτή επιστολή προς Δυμαίους από τον Χαράλαμπο Οικονομόπουλο

Ξεκίνησε λοιπόν άτυπα η προεκλογική περίοδος… Άρα δόθηκε ανεπίσημα το έναυσμα σε συζητήσεις για το «ποιος», «με ποιον», «πως»… Τα «κατηγορώ», οι αφορισμοί, η αγανάκτηση για τους ιθύνοντες ακούγονται παντού. Και ???

Μετά λύπης αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Τα χρόνια περνούν και τα προβλήματα του τόπου παραμένουν άλυτα. Παρακολουθώντας τον προεκλογικό λόγο του Γεωργίου Βούλγαρη (το 1982!!!), διαπίστωσα ότι την κοινωνία της Κ. Αχαΐας αφορούσαν τα ίδια θέματα ! Είναι δυνατόν??? Ναι…

Και τότε οι πολίτες αγανακτισμένοι ήταν… Και ???

Δεν πιστεύετε ότι η εποχή επιβάλλει την αλλαγή του τρόπου διάθεσης του καθενός από εμάς?

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τρεις φορές με διαφορετικούς πολιτικούς συνδυασμούς,

  • Το 2006 με τον Παναγιώτη Καράμπελα, αναγνωρίζοντας τις ηθικές αξίες και την ακεραιότητα στην πολιτική,
  • Το 2010 με τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, για τη μεγάλη αλλαγή που χάθηκε στον κυκλώνα της μικροπολιτικής,
  • Το 2014 με το Διονύσιο Γκοτσούλια, μαθαίνοντας τη στρατηγική,

θα ήθελα να σημειώσω ότι τα πολιτικά παιχνίδια δεν πρόκειται να σταματήσουν’ ας είμαστε ρεαλιστές! Οι μικροπολιτικές, τα κομματικά συμφέροντα, οι προσωπικές επιδιώξεις είναι στοιχεία συνυφασμένα με τους διεκδικητές της εξουσίας! Και???

Εμείς, ως πότε θα διαμαρτυρόμαστε για όσα οι τοπικοί άρχοντες, στους οποίους οι Δυμαίοι έχουν δώσει την εξουσία, δεν πράττουν?

Μέχρι πότε θα γίνονται ανεκτές οι προκλητικές συμπεριφορές τους που υποτιμούν τη νοημοσύνη και θίγουν την αξιοπρέπειά μας?

Είναι δυνατόν να ακούγονται μέσα στα δημοτικά συμβούλια, όταν διατυπώνονται τα αιτήματα των πολιτών, φράσεις του τύπου «μεγάλωσαν τα αυτιά μας»? Μιας και τα αξιότιμα μέλη, οι άρχοντές μας, ασχολούνται με τη φυσιολογία να τους ενημερώσω ότι στη φύση τηρείται ο νόμος της αναλογίας… Άρα, αναρωτιέμαι μήπως μαζί με τα αυτιά τους, «μεγάλωσε» και το δέρμα τους (κοινώς η πέτσα)?? Γιατί για κανέναν λόγο δε δικαιολογείται η χρήση τέτοιου είδους φρασεολογίας που απαξιώνει τους πολίτες.

Μέχρι πότε θα επιτρέπουμε να γινόμαστε παίγνια όσων θεωρούν τους εαυτούς τους σημαίνοντες?

Μάλλον είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσουν  ότι η δύναμή τους είναι προσωρινή και ότι για να είναι σε θέση να αξιώνουν το σεβασμό και την αποδοχή μας, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο σκέψης τους αλλά και τον τρόπο χειρισμού δημοσίου χρήματος!

Για αυτό ας σταματήσουμε να υιοθετούμε τον τίτλο του «θύματος» και επιτέλους ας κινητοποιηθούμε αν θέλουμε να αλλάξει η δεδομένη συνθήκη.

Αυτό που προτείνω είναι διαφάνεια, στοχοπροσήλωση, πραγμάτωση.

Επιβάλλεται εμείς οι πολίτες να αλλάξουμε τον τρόπο αντίληψης και θεώρησης των καταστάσεων.

Για ποιο λόγο υποχρεούμαστε να τους είμαστε ευγνώμονες? Για τα λιγοστά έργα που έχουν υλοποιήσει, όταν μάλιστα για αυτά ανά τακτά χρονικά διαστήματα απαιτείται επισκευή?(βλ. οδικό δίκτυο) Αναρωτιέμαι με αυτήν την τακτική δε δαπανώνται περισσότερα χρήματα???

Αφού διατείνονται ότι τα έργα αναλαμβάνουν εξειδικευμένα γραφεία, πώς δικαιολογούνται τόσες και τέτοιου είδους «αστοχίες»?

Επιβάλλεται όλοι οι Δυμαίοι να αντιληφθούμε ότι οι επιλογές μας έχουν βαρύνουσα σημασία, όσο και αν προσπαθούν τις απαξιώσουν χρησιμοποιώντας δόλια μέσα.

Πρέπει να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας σε αποφάσεις που λαμβάνονται και σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών και με την εικόνα του δήμου. Η αναγέννηση του Δήμου εξαρτάται από την προσωπική μας ανάγκη για αλλαγή.

Σας καλώ λοιπόν σε σκέψεις και πράξεις που θα ορίσουν την Αναγέννηση Δυμαίων.

Μετά τιμής

Χαράλαμπος Οικονομόπουλος.