Τοπικά

Τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών…

…το περασμένο Σάββατο στις 27/01/18 στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον». Την εκδήλωση πλαισίωσαν όλα τα τμήματα του ομίλου με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος, κ. Λουκάς Χριστόπουλος, αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, έκανε απολογισμό των δράσεων του ομίλου για το έτος 2017 και μια αναφορά στις δράσεις που θα ακολουθήσουν για το νέο έτος.

Τη πίτα ευλόγησε εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Σταματόπουλος. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τους εκπροσώπους από άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, που τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση, να δώσουν με τη σειρά τους τις δικές τους ευχές για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος του χορευτικού κ. Διογένης Οικονόμου και κάνοντας μια αναφορά στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των μελών του ομίλου, επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να είσαι μέλος μιας ομάδας που βασίζεται ξεκάθαρα στον εθελοντισμό και στη ανιδιοτελή προσφορά των μελών του Δ/Σ, των χορευτών και των δασκάλων του ομίλου. Συνέχισε λέγοντας πως τα βήματα του παραδοσιακού χορού δεν είναι απλά βήματα αλλά κουβαλούν πάνω τους διαχρονικές αξίες στις οποίες στηρίχτηκε ένας ολόκληρος πολιτισμός. Οι πολιτιστικοί φορείς είναι η τελευταία γραμμή άμυνας που υπερασπίζονται αυτές τις αξίες απέναντι στην αλλοτρίωση της σημερινής κοινωνίας. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως η ιστορία ενός λαού δε ξεχνιέται ούτε πουλιέται και αναφώνησε πως
«η Μακεδονία είναι η Ελλάδα».