Τοπικά

Πρώτος στόχος των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων η προσέλκυση του κοινού

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την Πάτρα θα επισκεφθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ).

Θα συναντηθεί με την οργανωτική επιτροπή και θα έχει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τα αθλήματα που θα φιλοξενήσει η διοργανώτρια πόλη.

Ενα από τα βασικά κριτήρια στην τελική επιλογή των αθλημάτων θα είναι να έχουν την καλύτερη δυνατή θέαση για το κοινό που θα παρακολουθήσει τους Παράκτιους.
Η τάση που επικρατεί στους κόλπους της ΔΕΜΑ, όπως ανέφεραν στην «Π» πηγές από την επιτροπή, είναι να επιλεγούν αθλήματα που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των θεατών και όχι κάποια που θα είναι «κρυμμένα» σε μια γωνιά της πόλης.

Τα δέκα βασικά αθλήματα που έχει προτείνει η Πάτρα στο φάκελο διεκδίκησης να διοργανώσει είναι τα εξής: Ποδόσφαιρο άμμου, χειροσφαίριση (χάντμπολ) στην άμμο, μπιτς βόλεϊ, μπιτς τένις, πάλη στην άμμο, ιστιοπλοΐα, κωπηλατικό σπριντ, κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, γουότερ πόλο και κολύμβηση με βατραχοπέδιλα.
Επιπλέον, η Πάτρα έχει δηλώσει ότι μπορεί να διοργανώσει άλλα τρία αγωνίσματα: Θαλάσσιο σκι, αγώνες με κανό και άκουαθλον. Η πόλη θα διοργανώσει μέχρι δέκα από τα προαναφερόμενα αθλήματα (είναι κανόνας στους παράκτιους μεσογειακούς). Ο βασικός κορμός των αθλημάτων θα είναι αυτά που περιγράφονται στο φάκελο διεκδίκησης, αλλά η ΔΕΜΑ μπορεί σε συνεργασία με την διοργανώτρια πόλη να κάνει κάποιες σημειακές τροποποιήσεις.

pelop.gr