Τοπικά

Τα μνημεία της Δ. Αχαΐας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής και της Εφορείας Αρχαιοτήτων

μνημεία της Δ. Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

“Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας “

Τα αρχαιολογικά μνημεία της Δ. Αχαΐας αλλά και η σημασία τους παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, όπου και παρουσιάστηκαν τα πρακτικά της επιστημονικής ημερίδας με θέμα “Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ” .

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αρχαιολόγος Βασίλης Αργυρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα μνημεία της περιοχής  , όπως το Τείχος Δυμαίων και το Προϊστορικό νεκροταφείο των Πορτών.

Η Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση ,αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την αρωγή και τη συνεργασία του, μίλησε για τη σπουδαιότητα τόσο των μνημείων όσο και του βιβλίου που εκδόθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή και έφερε στο φως άγνωστες μέχρι σήμερα πληροφορίες.

Για την σπουδαιότητα και τη σπάνια κληρονομιάς μίλησε ο Δήμαρχος Δ. Αχαΐας εκφράζοντας τη χαρά του για την έκδοση του βιβλίου, το οποίο αναδεικνύει το θησαυρό της περιοχής μας με πληροφορίες και στοιχεία από τους Αρχαιολόγους χώρους και τα μοναδικά μνημεία της περιοχής τα οποία πρέπει να γνωρίσουμε τόσο εμείς όσο και οι επισκέπτες μας” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου.