Τοπικά

Ο Παναγιώτης Κουνάβης για την συζήτηση για την βόρεια παράκαμψη

για την Νότια χάραξη , Γελάνε και οι πέτρες
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η συζήτηση στην επιτροπή διαβούλευσης – Τι αναφέρει ο Παναγιώτης Κουνάβης

H χθεσινή συζήτηση για την βόρεια παράκαμψη και την σιδηροδρομική γραμμή είναι μια συζήτηση η οποία θα απασχολήσει πολλούς δημότες το επόμενο διάστημα, έστω και αν κάποιοι από ότι φαίνεται, προσπαθούν να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα. Αυτό μαρτυρούν οι τοποθετήσεις των δημοτών,όπου στο σύνολό τους εκφράστηκαν και ανησυχίες και αντιρρήσεις.

Πολύ μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής. Αν μια φορά, υπάρχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις για την βόρεια παράκαμψη της Κάτω Αχαΐας,αυτά πολλαπλασιάζονται με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη της πόλης και την αρμονική της σχέση με το παραλιακό της μέτωπο αφού θα αποκόψει τους κατοίκους από αυτό.

Αυτό θα συμβεί γιατί δεν θα υπάρχουν κάθετοι δρόμοι διέλευσης προς την παραλία και θα κατασκευαστεί ένας νέος κόμβος ανισόπεδος στην διασταύρωση των Αλυκών.Είναι ζήτημα πολύ σοβαρό για την πόλη και ζωτικής σημασίας για το μέλλον της. Ήδη η μελέτη της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής είναι σε προχωρημένο στάδιο και δεν έχει λάβει υπ όψιν την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που εναντιώνεται σε αυτό το έργο και η δημοτική αρχή την έχει ξεχάσει.

Επίσης η όδευση της οδού Κάτω Αχαΐας-Άραξος ανοίγει την συζήτηση για το που θα περάσει ο νέος δρόμος.Απάντηση σε αυτό μόνο οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι τοπικές κοινότητες μπορούν να δώσουν, μέσα από δημοκρατικό διάλογο σε λαϊκές συνελεύσεις.

Σήμερα απ ότι βλέπω υπάρχουν δημοσιεύματα που αυτήν την πραγματικότητα την αποσιωπούν. Αποσιωπούν επίσης ότι από τους δημότες που πήραν το λόγο χθες στο σύνολό τους εξέφρασαν αντιρρήσεις και ενστάσεις. Αυτοί που πληροφόρησαν τα ΜΜΕ για την χθεσινή συζήτηση ας μην το ξεχνούν αυτό. Γιατί με αυτές τις τακτικές δεν λύνεται κανένα πρόβλημα και μόνο αγανάκτηση δημιουργείται.