Τοπικά

Ο Ιάσονας Φωτήλας για το ζήτημα NOVARTIS

επιμελητηριακές εκλογές , Ιάσονας Φωτήλας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

O Ιάσονας Φωτήλας , βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή του ραδιόφωνου του ΣΚΑΙ «Ακραίως» με τον δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή.

Σημεία από την τοποθέτηση

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξελέγη δημοκρατικά αλλά δρα καθεστωτικά. Προκαλούν καταρχάς θλίψη οι συνεχείς παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Αποκορύφωμα οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη στα ΜΜΕ που δήλωσε ευθαρσώς ότι γνωρίζει πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης NOVARTIS είναι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας! Πώς ξέρει την ιδιότητά τους όταν απαγορεύεται να γνωρίζει την ταυτότητα των μαρτύρων σύμφωνα με τον νόμο;
  • Επί της ουσίας της υπόθεσης NOVARTIS, δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο εναντίον πολιτικών προσώπων που να συνοδεύει τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά πρόκειται μόνο για εκτιμήσεις τους. Όταν όμως ένας μάρτυρας τελεί υπό προστασία, πρέπει να συνοδεύει την κατάθεσή του με συγκεκριμένα στοιχεία όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, αλλιώς κινδυνεύει να βρεθεί ό ίδιος κατηγορούμενος. «Είναι ευρέως γνωστό» κατέθεσε ο ένας προστατευόμενος μάρτυρας «ότι ο κ. Γεωργιάδης ξέπλενε μίζες μέσω τηλεπωλήσεων»; Από πού προκύπτει ότι είναι «ευρέως γνωστό αυτό» πέραν από τον ίδιο τον μάρτυρα; Πρόκειται λοιπόν για συνειδητή προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών προσώπων.
  • Ο κύριος Πολάκης και η ομάδα του, που έστησαν αυτή την κακοσχεδιασμένη σκευωρία, να μην χαίρονται καθώς στο τέλος της ημέρας θα βρεθούν κατηγορούμενοι.

Αναλυτικά