Τοπικά

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS PLUS 2017-2018 για το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας

εγγραφές στα ΕΠΑΛ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το 1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Κ. ΑΧΑΙΑΣ…

…ως κάτοχος της Χάρτας Κινητικότητας ERASMUS PLUS, μέχρι και το2020, μια τιμητική διάκριση όπου κανένα άλλο Επαγγελματικό Λύκειο δεν κατέχει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε και υλοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε υψηλά στάνταρ ποιότητας, την πρώτη κινητικότητα Εκπαιδευτικών Τεχνικών Ειδικοτήτων και Στελεχών Επαλ και Ε.Κ, στην Λειψία της Γερμανίας κατά το
χρονικό διάστημα 4-10 Φεβρουαρίου 2018.

Το θέμα της επιτυχημένης κινητικότητας ήταν το Δυαδικό Σύστημα Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ για Δεύτερη Σχολική Χρονιά στην Ελλάδα. Το Αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Σύστημα Που ονομάζετε DUAL SYSTEM, εφαρμόζετε στην Γερμανία περισσότερο από 40 χρόνια. Στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, είναι η «Μαθητεία» όπου απόφοιτοι από την Επαγγελματική Εκπαίδευση, μπορούν να εργαστούν (4 ημέρες) σε εταιρείες συναφή με την Ειδικότητα που αποφοίτησαν και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να παρακολουθούν Εργαστηριακά μαθήματα στο ΕΠΑΛ (1 ημέρα) .

Το Πρόγραμμα της Μαθητείας, Εκτελείται και στο Επαλ της Κ. Αχαΐας και στην Ειδικότητα της Φυτικής Παράγωγης του Τομέα Γεωπονίας και μαθητές Του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας σε συνεργασία με το 7ο ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΑΣ.

Οι Εκπαιδευτικοί που Συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Κινητικότητας ήταν:

1. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΑΛ
2. ΣΠΥΡΑΤΟΥ ΑΝΤΖΟΥΛΕΤΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
3. ΛΟΤΣΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
4. ΦΛΙΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ERASMUS
5. ΒΑΛΑΧΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
6. ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι σε επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η κινητικότητα μαθητών στην Ισπανία και Πορτογαλία, όπου θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχες με τις ειδικότητες τους εταιρείες για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Το ΕΠΑΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ ένας νέος Ελκυστικός και πρωτοπόρος σταθμός της ευρύτερης Περιοχής αναπτύσσει με τους ικανότατους Εκπαιδευτικούς το αύριο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Δυτική Αχαΐα