Τοπικά

Κάτω Αχαΐα : Λίμνη ο δρόμος παράλληλα της σιδ. γραμμής – Ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο όπου επέβαινε άτομο ΑμΕΑ

σιδ. γραμμής
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Καταγγελία του Κώστα Κουμούτσου – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΑΚΙΔΑ

Παράλληλα της σιδ. γραμμής στην κ. Αχαγιά ο δρόμος πλημμύρισε από τα αστικά λήμματα της πόλης όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι γούβες να μην φαίνονται και διερχόμενο αυτοκίνητο σήμερα να πέσει σε μία από αυτές και να σκάσει το μπροστινό λάστιχο. Η οδηγός με το ανάπηρο παιδί της ταλαιπωρήθηκε για αρκετή ώρα μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά.

Ο δρόμος αυτός φίλοι συνδημότες δόθηκε στην κυκλοφορία παράνομα και χωρίς καμία σήμανση με ευθύνη του Δήμου και χωρίς την άδεια του ΟΣΕ, μιας και αποτελεί ιδιοκτησία του,βγάζοντας τις μπάρες σε ανισόπεδη διάβαση στη θέση Σπάσμα. Ενας δρόμος με μεγάλες τρύπες από την κατεστραμμένη αποχέτευση!

Η Δημοτική Αρχή με αυτό τον τρόπο βάζει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία με την αδιαφορία της για την διαρροή των λημάτων από την μια μεριά ,και από την άλλη δίνοντας στην κυκλοφορία έναν παράνομο και επικίνδυνο δρόμο.

Είναι ξεκάθαρο μετά από την έγγραφη καταγγελία που την υπογράφουν 40 συνδημότες μας προς την ΔΕΥΑΔ το πρόστιμο των 5000 ευρώ που της επέβαλε η περιφέρεια και την έγραφη καταγγελία προς τον Ο.Σ.Ε.για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί υπεύθυνη θα είναι μόνο η Δημοτική Αρχή.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι το φιλέτο της αχαγιάς όχι από χρηματικής αξίας αλλά γιατί είναι χώρος αναψυχής και περιπάτου για τους κατοίκους αφού νότια δεν έχουν επιλογή λόγω του άναρχου τσιγγάνικου οικισμού από την μία και από την άλλη τους ρωμά.

Οι κάτοικοι λέμε ΝΑΙ σε έναν ασφαλή δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας για την εξυπηρέτηση όλων των συνδημοτών με πεζόδρομο για τον περίπατο και παγκάκια για ξεκούραση.

Η σημερινή εικόνα της περιοχής πέραν τους κινδύνους δεν είναι εικόνα ανάπτυξης για την πόλη της Κ. Αχαίας.