Τοπικά

Αχαΐα : Ξεκινούν στις 4 Μαρτίου οι Πλειστηριασμοί

εγγυητές δανείων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μια ακόμα κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών…

…πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το Ειρηνοδικείο Πατρών, χωρίς όμως την παρουσία συμβολαιογράφων, αφού ο σύλλογός τους βρίσκεται ακόμα σε αποχή με απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Ωστόσο, η αποχή λήγει στις 4 Μαρτίου και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται να συνεχιστεί άλλο, αφού ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος της Πάτρας είναι από τους τελευταίους που έχουν απομείνει ακόμα εκτός ηλεκτρονικού συστήματος διεξαγωγής των πλειστηριασμών, δείχνοντας πλέον έντονα σημάδια κόπωσης.
Πάντως, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η παροχή άδειας συμβολαιογραφικού συλλόγου ή η έλλειψη πιστοποιημένου συμβολαιογράφου, δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο για την διεξαγωγή κάποιου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Και αυτό διότι πλέον, όλοι οι πλειστηριασμοί που ενδεχομένως θα αδυνατούν να γίνουν στην περιφέρεια της χώρας, θα μπορούν να μεταφέρονται και να διενεργούνται στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, από την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου όλοι οι πλειστηριασμοί, θα διενεργούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Ωστόσο μέχρι να γίνει η πλήρης μετάπτωσή τους στο νέο σύστημα, για κάποιο χρονικό διάστημα ίσως θα συνεχίσουν να γίνονται με φυσική παρουσία στα Ειρηνοδικεία.
Μέχρι σήμερα, πάνω από 1.300 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες τράπεζες και ιδιώτες, έχουν μεταφερθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τους ρυθμούς μετάπτωσης στο νέο σύστημα να αυξάνονται σταδιακά.

Πλειστηριασμός από τη Δυτική Ελλάδα, δεν έχει ανέβει μέχρι στιγμής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ωστόσο αυτό δεν θα αργήσει να γίνει, αφού μετά τη λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων της περιοχής, θα ξεκινήσουν και διαδικασίες πιστοποίησης για όσους θέλουν να λάβουν μέρος στο σύστημα.