Τοπικά

Ανησυχία για την τρομοκρατική επίθεση στα ΕΛΤΑ στην Πάτρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τακτική σιγής τηρούν οι αρχές για το χτύπημα με γκαζάκια…

…που έγινε στις 6 Φεβρουαρίου στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Έλληνος Στρατιώτου στην Πάτρα, εν μέσω επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου και λίγες ώρες πριν την έλευση του πρωθυπουργού. Η οποία συνοδεύτηκε με ανάρτηση “μανιφέστου”, κατά τα πρότυπα αντισυστημικών οργανώσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Η επίθεση αν και ήταν ιδιαίτερα ισχυρή προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα γραφεία των ΕΛΤΑ- και βαθιά έκπληξη στη γειτονιά- δεν φάνηκε αρχικά να απασχολεί τις αρχές. Ωστόσο, η υπόθεση παίρνει διαφορετική τροπή, καθώς το χτύπημα δεν φαίνεται να προήλθε από κάποιο συγκυριακό αναρχικό θύλακα, αλλά φέρει πιο “οργανωμένα” χαρακτηριστικά.

Η ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη αλλάζει τα δεδομένα, καθώς στο προσκήνιο βγήκε η ομάδα «Πυρήνες FAI-IRF» που με ανάρτησή της σε γνωστό ιστότοπο του αναρχικού χώρου, επικαλείται τον θάνατο του 26χρονου κρατούμενου Μαλτέζου Σώζου στις φυλακές Λάρισας από επιπλοκές που προκάλεσε απόστημα σε δόντι του.

«Εν μέσω της επίσκεψης Τσίπρα και 20 υπουργών στην Πάτρα, κάναμε το δικό μας καλωσόρισμα, ανατινάζοντας με γκαζάκια στις 06/02 ξημερώματα τα ΕΛ.ΤΑ. Hellenic Post επί της Έλληνος Στρατιώτου. Ο στόχος και η μέθοδος επιλέχθηκαν χωρίς κανένα περιθώριο παράπλευρης απώλειας» αναφέρεται στην προκήρυξη.

Το στοιχείο που αφήνει το «αποτύπωμα» της οργάνωσης, είναι η αναφορά και ο χαιρετισμός της στον κρατούμενο αναρχικό Ντίνο Γιατζόγλου, που κρατείται στις ίδιες φυλακές για τα τρομοδέματα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Ο κρατούμενος με βαριές κατηγορίες, θεωρείται από την αντιρτομοκρατική ως μέλος των “Πυρήνων της φωτιάς”.

Η προκήρυξη με την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στα ΕΛΤΑ, λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από τις αρμόδιες αρχές, καθώς οι «Πυρήνες FAI-IRF» μέσα από την μέχρι σήμερα δράση τους, παρουσιάζονται ως «διάδοχοι» ή συνεχιστές της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η μέχρι σήμερα δράση τους περιλαμβάνει κυρίως εμπρηστικές ενέργειες με γκαζάκια σε τράπεζες και άλλους οργανισμούς, όπως αυτή που έγινε στα ΕΛΤΑ της Πάτρας, σε εκκλησίες, όμως συνδέονται και με απειλές επιμόλυνσης προϊόντων μαζικής κατανάλωσης με τοξικές ουσίες.

pelop.gr