Τοπικά

Κάτω Αχαΐα : Δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στις αποθήκες του ΑΣΟ

Δυτική Αχαΐα, site του Δήμου , Δυτικής Αχαΐας γενικού Γραμματέα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας , Ανανέωση Αδειών Επαγγελματιών Πωλητών , υποψηφιότητες για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας , δημιουργία πολιτιστικού κέντρου , αγορά οικοπέδου στην Τ.Κ Λακκόπετρας, Οικονομική επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υλοποιείτε ο σχεδιασμός του τ. Δήμου Δύμης

Σε δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στις αποθήκες του ΑΣΟ , θα προχωρήσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, χρήσιμο για κάλυψη εκδηλώσεών, που μέχρι τώρα περιορίζονται αναγκαστικά στο μικρό Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» ή ακόμα και σε σχολικά κτίρια.

Εχει πραγματοποιηθεί ήδη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, με την ανάδοχο του έργου ανακατασκευής των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ Λένα Καλεντζώτη, πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει όταν ακόμα υπήρχε ο Δήμος Δύμης, αλλά οικονομικές δυσκολίες δεν επέτρεψαν να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί, ως σχέδιο.

Ο χώρος, που κάποτε φιλοξενούσε την παραγωγή των ντόπιων αγροτών, έχει αποφασιστεί να μετατραπεί σε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και μάλιστα εντέχνως αμφιθεατρικός, με χωρητικότητα περίπου 180 καθήμενων ατόμων. Θα φιλοξενήσει και τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που σήμερα διεξάγονται αναγκαστικά στο ισόγειο του δημαρχείου.

Σύμφωνα με μία πρώτη οικονομική προσέγγιση της παρέμβασης, αυτή δεν θα ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ, με τον δήμο να δηλώνει έτοιμος να καταθέσει σχετικό φάκελο για να διεκδικήσει ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, στις 16 Ιανουαρίου, οπότε λήγει και η προθεσμία.