Τοπικά

Πατρινός τα βάζει με μία πολυεθνική και ένα πολυκατάστημα!

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τον ταλαιπωρούσαν πάνω από 6 μήνες στέλνοντάς τον… σε σέρβις που δεν είχε αποτέλεσμα.

Μπορεί το κινητό τηλέφωνο που αγόρασε το 2016 να μην είναι και τόσο μεγάλης αξίας, όμως Πατρινός αποφάσισε με μήνυση και αγωγή να τα βάλει με πολυκατάστημα της Πάτρας αλλά και πολυεθνική – κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να βρει το δίκιο του και να αποκαλύψει την όπως ισχυρίζεται παρανομία τους. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο πασίγνωστης μάρκας, αξίας 169 ευρώ από πασίγνωστο κατάστημα στο κέντρο της Πάτρας (υποκατάστημα αθηναϊκής αλυσίδας) και ταλαιπωρήθηκε επί ένα και πλέον έτος…. μέχρι να απηυδήσει και να αναγκαστεί να φθάσει στα Δικαστήρια. Έστω και για 169 ευρώ. Ας δούμε το χρονικό της περιπέτειάς του όπως το περιγράφει ο ίδιος στη μήνυση αλλά και την αγωγή που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του Διονύσιου Κουλούρη:

* Στις 2 Αυγούστου 2016 αγόρασε το συγκεκριμένο κινητό.

* Την ίδια μέρα το έθεσε σε λειτουργία και διαπίστωσε πως δεν είχε ελληνικό μενού, ούτε πρόβλεψη για ελληνικό πληκτρολόγιο.

* Την επόμενη ενημέρωσε το πολυκατάστημα και τον παρέπεμψαν… στο επίσημο service της συγκεκριμένης εταιρείας κινητών τηλεφώνων.

* Οι υπεύθυνοι του service αρνήθηκαν για άγνωστο λόγο και τότε ο αγοραστής απευθύνθηκε σε ιδιωτικό κατάστημα Πατρινών συμφερόντων στο οποίο… του έβαλαν το ελληνικό μενού.

* Τις επόμενες ημέρες παρατηρούσε πως το κινητό του «μπλόκαρε» και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την χρήση ακουστικών.

* Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 επισκέφθηκε εκ νέου το επίσημο service. Την ίδια μέρα το κινητό του παρεδόθη «επισκευασμένο»!

* Τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα συνεχίστηκε. Απευθύνθηκε εκ νέου στο «σερβις», ζήτησε έγγραφο ότι το κινητό δεν επισκευάζεται ώστε να υπάρξει αντικατάστασή του από το πολυκατάστημα που το αγόρασε (στο πλαίσιο της εγγύησης), του είπαν να απευθυνθεί στα κεντρικά στην Αθήνα, και εκεί τον ενημέρωσαν πως… δεν χορηγείται τέτοιο έγγραφο. Του πρότειναν να επισκευάσει εκ νέου το κινητό στο «σέρβις»!

* Στις 15 Δεκεμβρίου 2016 τον ενημέρωσαν πως είναι έτοιμο.

* Και τις επόμενες μέρες παρουσίαζε προβλήματα και στις 23 Δεκεμβρίου 2016 επικοινώνησε με το πολυκατάστημα ζητώντας να του χορηγηθεί άλλη συσκευή. Όμως και πάλι έλαβε αρνητική απάντηση παραπέμποντάς τον… στο σέρβις.

* Απευθύνθηκε εκ νέου στο σέρβις, του υποσχέθηκαν… λαγούς με πετραχήλια όμως και πάλι τίποτα. Αναγκαστικά το νέο έτος άφησε και πάλι την συσκευή για επισκευή και στις 22 Φεβρουαρίου 2017 τον ενημέρωσαν πως… όλα είναι εντάξει και πως η συσκευή λειτουργεί αφού άλλαξαν ΠΛΑΚΕΤΑ αλλά και ΜΠΑΤΑΡΙΑ.

* Το κινητό όμως παρουσίαζε και πάλι προβλήματα και τότε ο πατρινός απευθύνθηκε επίσημα στις δύο «μητρικές εταιρείες» ζητώντας επίσης και την χορήγηση πιστωτικού ώστε να λάβει από το υποκατάστημα της πολυεθνικής άλλο κινητό τηλέφωνο.

* Ο υπεύθυνος του σέρβις τον ενημέρωσε πως κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία δεν μπορεί να του χορηγήσει τέτοιο έγγραφο παρά μόνο έγγραφο αντικατάστασης του κινητού με άλλη συσκευή ίδιου τύπου (όλα αυτά μετά από 6 μήνες ταλαιπωρίας).

* Όταν ρώτησε για ποιον λόγο, του απάντησαν πως το κινητό που είχε αγοράσει δεν έχει GR, δεν είναι δηλαδή ελληνικής εισαγωγής κι έτσι η «μητρική εταιρεία» θα έχει λογιστικό πρόβλημα. Ωστόσο ο ίδιος πίστευε πως είχε αγοράσει προϊόν προοριζόμενο για την Ελλάδα και όχι για την Ουγγαρία όπως απεδείχθη πως ήταν αυτό. Και προφανώς αγορασμένο από το πολυκατάστημα… σε φθηνότερη τιμή.

* Όντως η κατασκευάστρια εταιρεία τον ενημέρωσε στις 3 Μαρτίου 2017 πως το μοντέλο έχει σειριακό αριθμό συσκευής που αντιστοιχεί σε εισαγωγή… για Ουγγαρία!

* Επικοινώνησε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του πολυκαταστήματος στην Αθήνα και εκεί τον «διαβεβαίωναν» πως το κατάστημά τους δεν εισάγει προϊόντα «παραεισαγωγής».

* Όμως στις 7 Μαρτίου 2017 το ποολυκατάστημα αρνήθηκε να βεβαιώσει εγγράφως για το παραπάνω.

* Στις 8 Μαρτίου 2017 του τηλεφώνησαν από την κατασκευάστρια εταιρεία και τον ενημέρωσαν πως «εγκρίθηκε πιστωτικό κατ’ εξαίρεση».

* Τις επόμενες ημέρες επισκέφθηκε το εδώ υποκατάστημα της αλυσίδας, παρέδωσε το χαλασμένο κινητό και πήρε ένα άλλο. Όμως συνέχισε την έρευνά του.

* Στις 9 Μαΐου σε γραπτή επικοινωνία του με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της κατασκευάστριας εταιρείας, στην ερώτησή του αν υπάρχει πρόβλημα για την πραγματοποίηση επισκευής σε κινητό τηλέφωνο που είναι «παραεισαγωγής» από χώρα της Ε.Ε. (όπως η Ουγγαρία), η εταιρεία απάντησε πως παρέχει τεχνική τποστήριξη σε όλες τις συσκευές που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως για συσκευές με μη ελληνικό σειριακό αριθμό το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο γιατί η συσκευή δεν αποτελεί εισαγωγή της εν Ελλάδι κατασκευάστριας εταιρείας. Έτσι ο μηνυτής συμπέρανε πως το σέρβις αλλά και η κατασκευάστρια εταιρεία, τουλάχιστον στην αρχή, δεν τον ενημέρωσαν για τα παραπάνω ώστε να ζητήσει ΑΜΕΣΑ από το υποκατάστημα, αντικατάσταση του κινητού και προμήθεια άλλου με ελληνικό σειριακό αριθμό.

Για όλα τα παραπάνω και μια και θεωρεί ότι εξαπατήθηκε και φυσικά ταλαιπωρήθηκε, υπέβαλε μήνυση κατά του υπευθύνου του σέρβις, της πολυεθνικής, αλλά και του πολυκαταστήματος. Επίσης με την αγωγή του ζητά το ποσό των 45.000 ευρώ για ηθική βλάβη, αλλά και τα όσα υπέστη εξαιτίας της συμπεριφοράς των υπευθύνων – αρμοδίων των συγκεκριμένων εταιρειών.

Πηγή: dete.gr