Τοπικά

Κάτω Λαμπρέικα : Στα “κάγκελα” οι κάτοικοι για τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό Κάτω Λαμπρέικα…

…είναι κατασκευασμένο από την δεκαετία του 1970 με αποτέλεσμα την συσσώρευση αλάτων και άλλων ακαθαρσιών που έχουν οδηγήσει στην μερική απόφραξή του. Οι λιγοστοί κάτοικοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε νερό καθώς η παροχή είναι μη επαρκής. Αποκορύφωμα αποτελούν οι καλοκαιρινοί μήνες όπου λόγω των αυξημένων αναγκών οι κάτοικοι υποφέρουν.

Το πεπαλαιωμένο αυτό δίκτυο ύδρευσης 1 χρόνο τώρα έχει παρουσιάσει διαρροή μεγάλης έκτασης σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η οποία έρχεται να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω και να εντείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα το κατοίκων. Η διαρροή είναι τόσο μεγάλη που δημιουργεί προβλήματα στον δρόμο και σε σπίτια του οικισμού λόγω της διάβρωσης.

Η δημοτική αρχή παραμένει αδιαφορεί για το πρόβλημα παρόλο που έχουν γίνει αναρίθμητες ,έγγραφες και μη, συστάσεις για την αλλαγή του δικτύου. Ο δήμαρχος Κ. Νικολάου αλλά και ο αντιδήμαρχος Κ. Ραυτακόπουλος είναι ενήμεροι εδώ και πάρα πολύ καιρό για το πρόβλημα και παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δώσει στους κατοίκους παραμένουν άφαντοι. Στο τελευταίου δημοτικό συμβούλιο μάλιστα, ο Κ. δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα επισκεφτεί ό ίδιος προσωπικά το σημείο προκειμένω να κάνει αυτοψία στο πρόβλημα αλλά δυστυχώς διέψευσε τον εαυτό του. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κ. Στασινός φαίνεται να ακολουθεί και αυτός την γραμμή της δημοτικής αρχής δια της απουσίας του.

Οι κάτοικοι του οικισμού είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εάν η δημοτική αρχή δεν προχωρήσει στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. Εν έτη 2018 είναι απαράδεκτο Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες να στερούνται βασικών αγαθών και να ρισκάρουν την υγεία τους πίνοντας νερό από σπασμένους και εκτεθειμένους σωλήνες.