Τοπικά

Μάγεψε το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο Πολυφωνικής (video)

Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Από το 1996 μέχρι σήμερα η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας έχει βάλει «στοίχημα» να κάνει τις χριστουγεννιάτικες ημέρες μας ξεχωριστές, μέσα από το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της, το οποίο πλέον αποτελεί έναν θεσμό για την πόλη.

Και αυτό έκανε και φέτος για δύο βραδιές στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, εκεί όπου 350 άτομα ένωσαν τις φωνές και τις ψυχές τους σε μια χορωδιακή, χριστουγεννιάτικη μυσταγωγία.

Τραγούδια, άριες και ύμνοι από όλο τον κόσμο «ταξίδεψαν» μέσα από τις ενωμένες φωνές και βρήκαν τον δρόμο τους προς την Πάτρα. Το πρόγραμμα άνοιξε με το «Εναρκτήριο Σάλπισμα» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής, ενώ ακολούθησε η Ακαδημία Χορού Dance A της Ελένης Μπαλαφούτη για τους πέντε αγγέλους της, ενώ η Προπαιδική Χορωδία της Χορωδίας απέδωσε λαϊκά παραδοσιακά κάλαντα αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Τα ηνία πήρε στη συνέχεια το Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «Εμμέλεια» της Πολυφωνικής με παραδοσιακά κάλαντα και η Ηρα Ζέρβα, συνοδευόμενη από τη μητέρα της Εφη Καββαδία – Ζέρβα στο πιάνο, ερμήνευσε το «Il Bacio». Ακολούθησε η Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής και το σόλο της Κάτιας Πάσχου, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Νεανική Χορωδία της Πολυφωνικής.

Οι χορευτές της Tanguera, Jorge και Ιωάννα, συνόδευσαν το Ωδείο της Πολυφωνικής στο Libertango, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε η Συμφωνική Ορχήστρα Sinfonica με όλα τα τμήματα να ενώνονται για ένα εντυπωσιακό φινάλε.

Δείτε video του westcity.gr