Τοπικά

Ο Χρήστος Μεντζελόπουλος μιλά στο westcity.gr

Χρήστος Μεντζελόπουλος
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την διοίκηση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και από το Δήμαρχο Χρήστο Νικολάου»

Για τα προβλήματα οδοποιίας που αντιμετωπίζει η Ωλενία και οι γύρω τοπικές κοινότητες καθώς επίσης και για τις συχνές διακοπές νερού μίλησε στο “westcity” και την Άντυ Μαγνησαλή o Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας , Χρήστος Μεντζελόπουλος.

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ωλενία είναι η κακή κατάσταση των δρόμων. Μιλήστε μου γι’ αυτό το πρόβλημα…

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ωλενία είναι πράγματι οι αγροτικοί δρόμοι. Είναι κατεστραμμένοι και δεν έχει ο Καλλικρατικός Δήμος Δυτικής Αχαΐας προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο για να είναι διαχρονικά βατοί. Ενώ τις ελάχιστες φορές που έχει παρέμβει έχει κάνει πασαλείμματα έχοντας ρίξει λίγα χαλίκια χωρίς κατασκευαστικές οδικές υποδομές…

Έτσι, μετά τις πρώτες βροχές και θεομηνίες αυτά παρασύρονται και οι δρόμοι παραμένουν κατεστραμμένοι και είναι αδύνατη η επικοινωνία μας με τα αγροκτήματα μας. Ειδικότερα πολλοί κτηνοτρόφοι αδυνατούν να πάνε στις κτηνοτροφικές μονάδες τους και να μεταφέρουν αγροτικά εφόδια προς τα αγροκτήματα τους και το συλλεγόμενο γάλα.

Μάλιστα, αυτή την περίοδο όλοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα μετάβασης στα αγροκτήματα τους για τη συλλογή των ελιών και μεταφορά αυτών στα ελαιοτριβεία.

Παρατηρούμε, ιδιαίτερα, το τελευταίο διάστημα να γίνονται συχνές διακοπές νερού. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα και τι ενημέρωση υπάρχει;

Πέρα από την παραμελημένη και κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία πολλές κοινότητες κατά τους θερινούς μήνες έχουν έλλειψη νερού και αυτή η μικρή παρεχόμενη ποσότητα νερού είναι κακής ποιότητας όπως αυτό προκύπτει από επίσημες μετρήσεις φορέων αφού έχουν ανιχνευθεί επικίνδυνοι μικροοργαργανισμοί. Στο Σανταμέρι υπάρχει κατεστραμμένο δίκτυο τις ΔΕΥΑΔ το γνωρίζω καθόσον υπάρχουν πολλές καταγγελίες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την αποκατάσταση αυτού.

Η μετάβαση προς το κοιμητήριο στο χωριό Πόρτες γίνεται με δυσκολία. Γνωρίζετε εάν θα φτιαχτεί ο δρόμος;

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όσο αφορά την πρόσβαση και επικοινωνία των κατοίκων και άλλων συγγενών στο κοιμητήριο στις Πόρτες ,δεν υπάρχει δρόμος πρόσβασης. Το έτος 2011 μετά από πολλές πιέσεις που έγιναν προς το Δήμο άρχισαν κάποιες ενέργειες με τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου την δημιουργία δρόμου σύνδεσης του κοιμητηρίου Πορτών με τον κεντρικό δρόμο από την κοινότητα όμως η προσπάθεια απέβη άκαρπη αφού λόγοι ψηφοθηρικοί εμποδίζουν την υποχρέωση του Δήμου να δημιουργήσει αυτό το δρόμο. Συγκεκριμένα, αντιδρούν κάποιοι και ο Δήμος δεν παίρνει αποφάσεις για την απαλλοτρίωση και αποζημίωση των παρόδων ιδιοκτητών για την διάνοιξη δρόμων

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Τι συμβαίνει;

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης του περιβάλλοντος και μάλιστα αυτή την περίοδο από τα πυρηνελαιουργεία της περιοχής που μεταφέρουν την ρύπανση αυτή και μολύνουν μέχρι και την Πάτρα καθώς και από άλλες ρυπογόνες επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες στην ΒΙΠΕ. Πρόβλημα δημιουργείται και από την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ.

Είστε ικανοποιημένος από το έργο της Δημοτικής αρχής του κ. Χρήστου Νικολάου; Τι θέλετε να αλλάξει στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας;

Δεν είμαι ικανοποιημένος από την διοίκηση του Δήμου από το Δήμαρχο κ. Χρήστο Νικολάου, γιατί δεν γίνεται έργο στην περιοχή μου στην Ωλενία και όχι μόνο σε αυτήν αλλά και σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Τα μόνα έργα που γίνονται είναι αυτά που προγραμματίσθηκαν από τον Δήμο Δύμης για την Πόλη της Κάτω Αχαΐας και τις πρώην δημοτικές ενότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Τα δε σχολεία είναι έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της περιόδου 2010-2014 Η νυν δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει έργο και το έργο που εμφανίζει με διάφορες δηλώσεις της, δεν υπάρχει. Θέλουμε τις υπηρεσίες του Δήμου δίπλα στους πολίτες με οργάνωση και χωρίς διακρίσεις ,θέλουμε τις τεχνικές υπηρεσίες να καταγράφουν τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο και να αρχίσει πραγματική παρέμβαση για αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών.

Εξάλλου η ΔΕΥΑΔ οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε γεωτρήσεις, επισκευή του δικτύου υδροδότησης και έλεγχο των μετρήσεων ρύπων.