Τοπικά

Συμμετοχή του ΣΕΔΙΠ στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στις 18 Δεκεμβρίου, στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών…

…οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τους Συντονιστές Αχαΐας του εκπαιδευτικού προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”, και τη στήριξη του 6ου Γυμνάσιου Πάτρας, διοργάνωσαν εισαγωγική επιμορφωτική συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος αυτού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπευθύνων: «Το εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» που εφαρμόζεται για 3η συνεχή χρονιά, κατά το σχολικό έτος 2017-18 θα εφαρμοστεί σε δίκτυο 230 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα. Οι περίπου 1850 εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν φέτος, συναντιούνται διά ζώσης στα 30 κατά τόπους περιφερειακά εισαγωγικά σεμινάρια, για να σχεδιάσουν δράσεις και συνεργασίες που προάγουν την εθελοντική κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη και τη συνείδηση του ενεργού πολίτη μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις και ποικίλες τεχνικές, υποστηριζόμενοι ταυτόχρονα από πλήρες παιδαγωγικό πλαίσιο με εκπαιδευτικό υλικό…»

Εκπρόσωποι του συλλόγου «Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης» Βραχναιίκων καθώς και του συλλόγου «Σώμα Εθελοντών Διασωστών – Πυροσβεστών Δυτικής Αχαΐας» παρευρέθηκαν στην συνάντηση μετά από πρόσκληση που δέχτηκαν από τους συντονιστές του προγράμματος, ώστε να παρουσιάσουν την δράση τους.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια που γίνετε είναι αξιέπαινη και αξίζει να την αγκαλιάσει όχι μόνο η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά η γειτονιά, το χωριό, η πόλη, ο νομός και γενικότερα όλη η Χώρα.

Σήμερα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει Ελπίδα και αυτό το οφείλουμε στους Εκπαιδευτικούς μας που προσπαθούν να μεταφέρουν το μήνυμα του Εθελοντισμού, της Αλληλεγγύης και του Ενεργού Πολίτη στους αυριανούς Πολίτες αυτής της Χώρας.

 Οι σύλλογοι «Ε.Ο.ΠΥ.Δ.» και «Σ.Ε.ΔΙ.Π.» σας ευχαριστούν πολύ για την προσπάθεια που κάνετε και όποτε μας ζητηθεί θα είμαστε δίπλα σας να στηρίξουμε τις δράσεις σας.

Στην συνάντηση επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους – εθελοντικές κινήσεις: Κίνηση «Πρόταση», Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.), και Αναβαθμός – Ομάδα Εθελοντών Πρόληψης των Εξαρτήσεων Βραχναιίκων, Παραλίας