Τοπικά

Κατσιφάρας: “Χρονιά πολιτικών εξελίξεων το 2018”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με ανταλλαγή ευχών ενόψει και του νέου έτους…

…ολοκλήρωσε σήμερα την πορεία του στο 2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποίησε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις ρίχνοντας την «αυλαία» του έτους.

Μάλιστα, κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο Περιφερειάρχης, Απ. Κατσιφάρας, ευχαρίστησε τις παρατάξεις και τα μέλη του Συμβουλίου, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Ο κ. Κατσιφάρας χαρακτήρισε το 2018 ως χρονιά ορόσημο, κάνοντας μάλιστα λόγο για… πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την έξοδο από το μνημόνιο που δημιουργεί την ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών.

«Είναι δύσκολο το εγχείρημα, είναι κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε. Ως Περιφέρεια κάνουμε και θα κάνουμε το καθήκον μας» ανέφερε. «Καλή χρονιά, με υγεία. Με αξιοπρέπεια να βαδίσουμε στο αύριο» κατέληξε.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Αγγελόπουλος, μετέφερε ευχές, αλλά και ευχαριστίες στα μέλη του Συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2016, ο οποίος, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Π. Μπράμος, κυμάνθηκε σε ποσοστό 76,2% σε σχέση με τον τελικό διαμορφωμένο προϋπολογισμό, όπως οριστικοποιήθηκε με τις αναμορφώσεις (174.019.553,98 ευρώ) και σε ποσοστό 86,7% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό όπως εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο (152.870.562,31 ευρώ).

ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΚΤΑΜΗΝΙΤΩΝ

Ακόμα, το Σώμα ψήφισε την έγκριση πληρωμής έργων/μελετών του εγκεκριμένου ετήσιου επενδυτικού προγράμματος 2017 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τον προγραμματισμό είκοσι προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για οκτώ μήνες. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα πρόκειται για τις εξής ειδικότητες: 3 ΠΕ Κτηνιάτρων,3 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 3 ΠΕ Γεωπόνων, 2 ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, 2 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, 1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών,1 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού (ειδικότητας λογιστή), 1 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού (ειδικότητας διοίκησης και οικονομίας), 1 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, 3 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων. Οι θέσεις εξειδικεύονται ανά Περιφερειακή Ενότητα.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ CPMR

Ακόμη, αποφασίστηκε η διοργάνωση της Συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου της CPMR στην Πάτρα, στις 8 Μαρτίου 2018. Όπως εξήγησε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας «η CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions / Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, αποτελούμενος από 150 περιοχές- μέλη, με τις οποίες, και σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη μέλη, προσπαθεί να προωθήσει και να ενισχύσει την μεταξύ τους συνεργασία». Θύμισε ότι «όλες οι Ελληνικές Περιφέρειες είναι ιδρυτικά μέλη της CPMR. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα στην ευρωπαϊκή παρουσία του θεσμού και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2016 και μέχρι τον Ιούνιο του 2018 έχει την Προεδρία της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, με κύριο έργο την υλοποίηση της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής Ιονίου, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας».

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΔΕ

Ακολούθησε ειδική συνεδρίαση κατά την οποία εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οικονομικού έτους 2018, το οποίο συνοψίζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018, καθώς και τον προϋπολογισμό για το «Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», που αποτελεί Νομικό Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο προϋπολογισμός του εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης έτους 2018 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

TO ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Εξάλλου, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει: «Αγαπητοί συμπολίτες, αφήνοντας πίσω μας μια δύσκολη χρονιά με πάμπολλα προβλήματα που ανέκυψαν , ας ατενίσουμε με αισιοδοξία το νέο έτος που σε λίγο ανατέλλει.

Με συνεργασία , αλληλεγγύη και ενότητα μπορούμε να παρακάμψουμε εμπόδια και όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Η Περιφέρεια και το 2018 θα συνεχίσει σχεδιάζοντας, διεκδικώντας και υλοποιώντας πολυποίκιλες δράσεις και έργα αξιοποιώντας κονδύλια.

Με σχέδιο θα προχωρήσει κόντρα στις δυσκολίες της συγκυρίας.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα, που την έχουμε τόσο ανάγκη για να προχωρήσουμε μπροστά».