Τοπικά

ΑΚΙΔΑ: Απορίες και διαπιστώσεις που θα πρέπει να απασχολήσουν κάθε δημότη.

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Απορίες και διαπιστώσεις που θα πρέπει να απασχολήσουν κάθε δημότη.

Ημερίδα λέει για τη διαχείριση των απορριμάτων στον Δήμο υπό την αιγίδα των υπουργείων, περιφέρειας κλπ, κλπ..θα γίνει το Σάββατο στην πόλη μας.
Να ξεκαθαρίσουμε και να θυμηθούμε κάποια πράγματα σε όσους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, στους ιθαγενείς.

1.Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, δεν εχει πάρει καμια πρωτοβουλία για ανακύκλωση στην πηγή,αντίθετα στην επικράτειά του ξεφυτρώνουν χωματερές η μία μετά την άλλη,χαρακτηριστική περίπτωση η χωματερή στην καρδία του αθλητικού κέντρου της ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ.

2.Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας δεν εχει την κοινωνική συναίνεση να εγκαταστήσει στο Φλόκα μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων, η οποία θα διαχειρίζεται απορρίμματα από όλο τον νομό (η αρχική, δήθεν δέσμευση που ούτε σε αυτό οι δημότες συναινούν, για 50% των απορριμάτων της Πάτρας γιατι τα άλλα 50% θα πήγαιναν στη Αιγιάλεια, ήδη μέσα σε λίγους μήνες δεν υφίσταται και μάλιστα στις δηλώσεις τους στον τοπικό τύπο τα στελέχη της δημοτικής αρχής, μιλάνε για ΟΛΑ τα απορρίμματα της Πάτρας.

3.Με τον λαό της Πάτρας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και έχουμε κοινά προβλήματα και επιβάλλεται να παλεύουμε μαζί, όταν όμως η Δυτική Αχαία προορίζεται για τόπος επεξεργασίας των απορριμάτων ακατέργαστα μάλιστα, όλου του νομού και όχι μόνο, έχουμε κάθε δικαίωμα να θέλουμε να προστατεύσουμε τον τόπο μας.

4.Η μονάδα αυτή, απαιτεί μεγάλο όγκο απορριμάτων και αν η διαλογή θα γίνεται στην περιοχή του Φλόκα θα αναιρεθεί κάθε διαδικασία ανακύκλωσης στον περιοχή στις συνοικίες,στα δημοτικά διαμερίσματα και στις γειτονιές.Το κόστος διαχείρισης θα είναι πολύ υψηλό και τα τέλη που θα καταβάλλουν οι δημότες επίσης, πολύ υψηλά. Την μονάδα αυτή ποιος θα την κατασκευάσει και ποιος θα την διαχειρίζεται;

5 Αν δεν θέλουμε όλα τα απορρίμματα του νομού και όχι μόνο στο δήμο μας. Αν δεν θέλουμε τη διαχείρισή τους να την πληρώνουμε πολύ ακριβά από την τσέπη μας σε ιδιώτη που θα διαχειρίζεται αυτή την μονάδα, μια λύση υπάρχει: Διαχείριση των απορριμάτων με διαλογή στην πηγή, με συμμετοχή της κοινωνίας και με μικρές μονάδες διαλογής ανά δήμο.