Τοπικά

Άνοιγμα των διοδίων – Συγκέντρωση απ όλη την Αχαΐα

άνοιγμα των διοδίων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Θα “ανοίξουν τα διόδια”….

Σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων του Ελαιώνα θα προχωρήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι, μέλη εργατικών σωματείων, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες πολίτες απ’ όλη την Αχαΐα, στο πλαίσιο διευρυμένης κινητοποίησης ενάντια στο υψηλό αντίτιμο διέλευσης.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η δημοτική αρχή της Πάτρας, ενώ έχει οριστεί προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί μπροστά στη Δ.Ο.Υ. Αιγίου.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, Εργατικά Σωματεία και φορείς, Ομοσπονδίες Αγροτών και Αγροτικοί Σύλλογοι, φορείς νεολαίας και γυναικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναφέρεται πως «πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι βασικοί οδικοί άξονες της περιοχής μας. Αυτά τα έργα λοιπόν, που θα έπρεπε να αποδίδονται αδάπανα στο λαό, καλείται να τα πληρώσει, μέσω των διοδίων, διπλά και τριπλά. Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι το κριτήριο για την κατασκευή τους δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Η εργατική τάξη, συνολικά τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα από τη μέχρι σήμερα πείρα τους γνωρίζουν ότι δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες, οι μικροαγρότες να πληρώνουν διπλά τους δρόμους ώστε να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα εταιρείες-μονοπώλια».

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΙΤΗΜΑ

Αντίστοιχα, στην ανακοίνωση δίνεται απάντηση και σε όλους όσοι προωθούν αίτημα για τη χρέωση ανά χιλιόμετρο. «Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες ορισμένων φορέων της περιοχής μας για χιλιομετρική χρέωση, κατάργηση κάποιων πλευρικών σταθμών ή τη μεταφορά τους σε άλλα σημεία, δωρεάν μετακίνηση κατοίκων ορισμένων χωριών και πόλεων, υπογραμμίζουμε το εξής: Κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων, την ακύρωση της σύμβασης-παράδοσης των εθνικών οδικών δικτύων στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο, συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και κάλπικη αντίθεση στα διόδια, στη ληστεία που γίνεται.

Απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Πρωτεργάτης της κινητοποίησης είναι ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής, αναφέροντας πως «παλεύουμε για σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Δίκαιο αίτημα της μικρομεσαίας αγροτιάς και του λαού η πλήρης κατάργηση όλων των διοδίων. Διεκδικούμε, την κατάργηση τώρα όλων των πλευρικών διοδίων, τη μείωση τώρα κατά 50% στους κεντρικούς σταθμούς, επιπλέον εκπτώσεις για όσους κινούνται μέσα στο 10ωρο πάνω στις νέες μειωμένες τιμές και δωρεάν διέλευση των άνεργων και των πολύτεκνων».

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ