Τοπικά

Συνάντηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας

Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ωλενίας Σπύρου Δημόπουλου ….

 …. πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστου Νικολάου.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στα Λουσικά στο πρώην δημαρχείο Ωλενίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και του Δημάρχου Χρήστου Νικολάου υστέρα από την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ωλενίας Σπύρου Δημόπουλου.

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο καθώς και όλους τους προέδρους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μου να βρεθούμε και να συζητήσουμε τα μεγάλα καθώς και τα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Δημοτική Ενότητα Ωλενίας… Χαίρομαι που είμαστε όλοι εδώ και δεν απουσιάζει κανείς και έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη συζήτηση με το τι έχει πράξει έως σήμερα η Δημοτική Αρχή και σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε τι άλλο μπορούμε να πραγματοποιήσουμε καθώς και να βελτιώσουμε την αρκετά βελτιωμένη καθημερινότητα… επιπλέον θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ύστερα από την μικρή περιπέτεια που είχα με την υγεία μου θα προσπαθήσω να βρίσκομαι στα Λουσικά και να είμαι στην διάθεση τόσο των Προέδρων όσο και των συμπολιτών μας για να αντιμετωπίζουμε από κοινού τα προβλήματα της ενότητας μας» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ωλενίας Σπύρος Δημόπουλος.

Κατά τις τοποθετήσεις τους όλοι οι πρόεδροι αναφέρθηκαν σε πολλά πράγματα που έχουν γίνει όμως επέμειναν στα σημαντικά προβλήματα του αγροτικού δικτύου που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των οικισμών και στις τεράστιες ζημιές που υπέστη η περιοχή της Ωλενίας κυρίως από την πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου.

«Χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου και νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που είμαι σήμερα εδώ μαζί σας στα Λουσικά. Στην πυρόπληκτη Ωλενία που μαζί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πριν λίγες ημέρες δώσαμε μάχη με τις φλόγες και καταφέραμε και δεν θρηνήσαμε θύματα την τελευταία στιγμή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και τον καθένα σας προσωπικά για την ηρωική σας παρουσία στις φλόγες… όπως βλέπετε και σήμερα – όπως στις φλόγες- είμαστε όλοι εδώ γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε, μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Κάναμε αρκετά για την Ωλενία, όμως δεν έχουμε πραγματοποιήσει αυτά που είχαμε βάλει ως στόχο. Αγοράστηκαν οικόπεδα, δρομολογήθηκαν αλλαγές δικτύων ύδρευσης, περιοχές που για χρόνια δεν είχαν πρόσβαση στο internet καταφέραμε και απέκτησαν, συμβάλαμε και εμείς στην ολοκλήρωση σχολικών συγκροτημάτων, επισκευάσαμε σχολικά συγκροτήματα καθώς και αλλά πολλά. Όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο… το καλύτερο για την επιβαρυμένη Ωλενία, το καλύτερο για την πυρόπληκτη Ωλενία.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί εργολάβοι και δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε το χειμώνα. Σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσουν χαλικοστρώσεις καθώς και τα μηχανήματα του δήμου jcb και γκρέιντερ θα βελτιώνουν τους δρόμους – που έχουν τα κακά τους τα χάλια – και θα καθαρίζουν τους χείμαρρους. Επιπλέον αναμένουμε κλιμάκιο της πρώην ΜΟΜΑ που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τις πυρόπληκτες κοινότητες και θα συμβάλει ως προς την επούλωση των πληγών που μας άφησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές…

Κλείνοντας θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ύστερα από το οικονομικό νοικοκύρεμα που επιτύχαμε στο Δήμο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σειρά παίρνει η Δ.Ε.Υ.Α.Δ. και όπως με σκληρό αγώνα τα καταφέραμε στο Δήμο έτσι θα τα καταφέρουμε και στην περίπτωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης. Είμαι στη διάθεση σας για κάθε πρόβλημα σύμφωνα όμως με τις δυνατότητες που έχουμε, άλλα λύθηκαν, άλλα λύνονται , άλλα θα λυθούν στο μέλλον – άλλωστε αυτή είναι η πορεία- αλλά πάντα με αλήθειες. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την πρόοδο και την προκοπή του Δήμου μας, για να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες για τα παιδιά μας», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την τοποθέτηση του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχαϊκού κ. Παναγιώτης Κολλιόπουλος τόνισε τα εξής: «συμφωνώ με τους συναδέλφους …λίγο πολύ έτσι είναι τα πράγματα…έχουν γίνει πάρα πολλά σε περίοδο φτώχειας και χρεωκοπίας αλλά απομένουν να γίνουν και άλλα… γι’ αυτό και εγώ αναγνωρίζοντας τα έργα και τις προσπάθειες που γίνονται και θέλοντας να συμβάλλω ακόμη περισσότερο στην πρόοδο του χωριού μου τις επόμενες εκλογές θα είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό του Δημάρχου Χρήστου Νικολάου»

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η κα Καλδίρη Διαμάντω πρόεδρος της Τ.Κ. Άνω Σουδεναιίκων και οι κ.κ. Γιδιάρης Φώτης πρόεδρος Τ.Κ. Χαϊκαλίου, Ραγιάς Χρήστος πρόεδρος Τ.Κ. Λουσικών, Γεωργακόπουλος Βασίλειος Τ.Κ. Πορτών, Γεωργιόπουλος Κωνσταντίνος πρόεδρος Τ.Κ. Αγίου Στεφάνου, Δημητρακόπουλος Αλέξης πρόεδρος Τ.Κ. Φώσταινας, Κυριαζόπουλος Ευάγγελος πρόεδρος Τ.Κ. Μαζαρακίου, Διαμαντόπουλος Παναγιώτης Τ.Κ. Φλόκα , Σουβαλιώτης Σπύρος πρόεδρος Τ.Κ. Μιτοπόλεως , Κυριακόπουλος Απόστολος πρόεδρος Τ.Κ. Χαραυγής, Θεοδωρόπουλος Γεώργιος πρόεδρος Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Κράλη, Σώρρας Αναστάσιος πρόεδρος Τ.Κ. Άρλας και Φωτόπουλος Χρήστος πρόεδρος Τ.Κ. Σαντομερίου.