Τοπικά

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς – «Η κοινότητα σώζει ζωές»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς…

…δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Σκοπός της καμπάνιας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση – συνειδητοποίηση ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να εκπαιδευτούν στην επανεκκίνηση της καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, στοχεύοντας στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή.
https://www.erc.edu/about/restart

Με αφορμή την πρωτοβουλία του European Resuscitation Council (ERC) η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Διάσωσης Βραχναιίκων διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και εξάσκησης πολιτών την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Δημοτική Ενότητα Βραχναιίκων και ώρα 18:00 – 21:00 και η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (Ε.Ε.ΚΑ.Α).

Δεδομένου ότι:
Στην Ευρώπη ετησίως υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνθρωποι θα υποστούν εξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, με ένα ποσοστό επιβίωσης μικρότερο από 10%.
Η επιβίωση πολλών φαινομενικά υγιών θυμάτων εξαρτάται από την εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (CPR), από τους παρευρισκόμενους και την έγκαιρη απινίδωση. Η άμεση έναρξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης μέσα στα 3-4 λεπτά από το επεισόδιο, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα επιβίωσης περισσότερο από 50%.
Στην Ευρώπη, τα προγράμματα αυτοματοποιημένων εξωτερικών απινιδιστών (AED) εφαρμόζονται μόνο εν μέρει.
Written Declaration No 0011/2012
P7_TA(2012)0266

Στην εκδήλωση θα γίνει επίδειξη αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν με την καθοδήγηση έμπειρων – πιστοποιημένων εκπαιδευτών της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (Ε.Ε.ΚΑ.Α) και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ERC).

Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιηθούν και ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με την διαδικασία της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, που με μόνο εργαλείο τα χέρια μπορούν να επανεκκινήσουν μια καρδιά, γιατί

«Η κοινότητα σώζει ζωές» κεντρικό μήνυμα του ERC για το 2017

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε πάντα στην διάθεσή σας. Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους

Δεληγάκης Απόστολος Εκπρόσωπος της ΕΕΚΑΑ
Διευθυντής BLS/AED 693 732 0974 adeligakis@yahoo.gr
Δημόπουλος Παναγιώτης ΓΓ ΔΣ ΕΟΠΥΔ 693 747 0090 eopyd2014@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.restartaheart.eu ή την ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης www.eekaa.gr