Τοπικά

Θετική εξέλιξη για το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας

Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας

Θετική εξέλιξη για τον Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας εκτιμάται η παράταση που δόθηκε για το χρονικό περιθώριο του Αναπτυξιακού Νόμου και η εξασφάλιση όπως όλα δείχνουν, της απαραίτητης δανειοδότησης από τράπεζα του εξωτερικού. Τελικός στόχος είναι η ανεύρεση νέου επενδυτή, κάτι το οποίο είναι σε καλό δρόμο, καθώς υπάρχουν εταιρείες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

O Πρόεδρος της Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ Ευάγγελος Φλωράτος μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις που εκτιμώνται θετικές, ωστόσο παραμένει η κακή οικονομική κατάσταση της Α.Ε.

Tα ανοιχτά μέτωπα σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Πατρέων Ευάγγελο Φλωράτο είναι αρκετά, με βασικότερο εκείνο του στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμα (αφού η συμφωνία με τον προηγούμενο ναυάγησε), για να βάλει τα απαραίτητα κεφάλαια. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως πως η συνολική επένδυση είναι πιο ώριμη από ποτέ.

Στην πιο πρόσφατη γενική συνέλευση της Αυτοκινητοδρόμιο Πατρών Α.Ε., την Τετάρτη 02 Αυγούστου στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η θεματολογία αφορούσε κυρίως στην οικονομική πορεία τον απολογισμό και την γενικότερη ενημέρωση των μελών.

Ερωτηματικά πάντως προκάλεσε η απόφαση την Γενικής Συνέλευσης για την πώληση Μετοχών, όχι στην εμπορική τους αξίας αλλά στην ονομαστική τους αξία προσαυξημένη κατά 150% και η προπώληση μετοχών σε πιθανή μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.